Τουλάχιστον 80 τα θύματα της παγωνιάς στην Ευρώπη

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 80 άνθρωποι, εξαιτίας του πολικού ψύχους και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Η παγωνιά έχει αναγκάσει πολλές χώρες να ζητήσουν τη βοήθεια του στρατού, ενώ στήνουν πρόχειρα καταφύγια για τους άστεγους.

Οι θερμοκρασίες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης έχουν πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Τουλάχιστον 43 άτομα -οι περισσότεροι άστεγοι- πέθαναν στην Ουκρανία. Σχεδόν 24.000 άτομα έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε περίπου 1.590 ειδικά διαμορφωμένους χώρους τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Οι Αρχές δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να στήσουν 150 ακόμα κέντρα, καθώς την Τετάρτη αναμένονται στη χώρα έντονες χιονοπτώσεις.

Ο αριθμός των νεκρών στην Πολωνία ανήλθε στους 21 την Τρίτη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων της Πολωνίας, κάποιοι από αυτούς πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα που προκλήθηκε από χαλασμένες θερμάστρες.

Οι μετεωρολόγοι στην Πολωνία αναφέρουν ότι οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν νέα πτώση στη χώρα και θα φτάσουν στη διάρκεια της ημέρας τους -20 βαθμούς Κελσίου και τους -30 στη διάρκεια της νύχτας.

Θάνατοι έχουν, επίσης, καταγραφεί και σε άλλες χώρες. Τουλάχιστον οκτώ άτομα πέθαναν στη Ρουμανία. Με -32,5 βαθμούς Κελσίου υποδέχθηκε το Φεβρουάριο η πόλη Ιντοσούρα Μπουζαουλούι στη Ρουμανία, καταγράφοντας τη χαμηλότερη για φέτος θερμοκρασία στη βαλκανική χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η θερμοκρασία εδάφους ήταν ακόμη χαμηλότερη, -34 βαθμούς.

Πέντε θάνατοι έχουν καταγραφεί στη Βουλγαρία. Σε «πορτοκαλί συναγερμό» παραμένουν όλες οι περιοχές της χώρας, πλην μίας, η οποία βρίσκεται σε «κίτρινο συναγερμό» (εν δυνάμει επικίνδυνο καιρό).

Η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές παραμένει στα επίπεδα-ρεκόρ της Τρίτης, με το θερμόμετρο στην πόλη Κνέζα να έχει «κολλήσει» στους -29 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας του πολικού ψύχους, εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη Βουλγαρία παρέμειναν κλειστά, τα περισσότερα στις περιοχές Βάρνα, Βέλικο Τίρνοβο, Βίντιν και Ντόμπριτς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι θερμοκρασίες ... Σιβηρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διήμερο, συνοδευόμενες από χιόνι και ισχυρούς ανέμους.

Οι Αρχές συστήνουν στους πολίτες να μένουν στο σπίτι και να περιορίζουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο.

Στη Σερβία, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μία γυναίκα και δύο ηλικιωμένοι άνδρες έχασαν τη ζωή τους από περιστατικά που συνδέονται με την κακοκαιρία. Δύο άλλοι 70χρονοι άνδρες αγνοούνται στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί υπάρχουν, επίσης, στη Λιθουανία, τη Βοσνία, τη Σλοβακία και την Τσεχική Δημοκρατία.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!