Εντείνονται οι τουρκικές απειλές εναντίον της Γαλλίας για τη γενεοκτονία των Αρμενίων

Με μόνιμες κυρώσεις και πάγωμα των διμερών σχέσεων απειλεί η Τουρκία τη Γαλλία αν δεν απορρίψει αύριο η Γαλλική Βουλή, το Νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους το 1915. Σε παρέμβασή του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε το Γαλλικό Νομοθετικό Σώμα να μην ψηφίσει το Νομοσχέδιο, λέγοντας ότι, η Τουρκία θα το θυμάται πάντα.

'Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανακοινώσουμε νέες κυρώσεις'', δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

''Ομως μην πιστέψετε ότι η Τουρκία θα παραμείνει σιωπηλή. Θα υπάρξουν νέες κυρώσεις και αυτή τη φορά θα είναι μόνιμες, μέχρις ότου η Γαλλία αλλάξει τη στάση της'', πρόσθεσε ο κ. Νταβούτογλου επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο ''αντιβαίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα''.

Ο κύριος Νταβούτογλου, έχει ακυρώσει αύριο το προγραμματισμένο ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχε σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Ιράν και τη Συρία. Μερίδα των Γάλλων Γερουσιαστών, έχει χαρακτηρίσει ως αντισυνταγματικό το προτεινόμενο Νομοσχέδιο, το οποίο όπως υποστηρίζουν, στρέφεται κατά της ελευθερίας του λόγου.

Το Τουρκικό Λόμπι κατηγορεί τη Γαλλική Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των 500 χιλ Αρμενίων ψηφοφόρων που ζουν στη Γαλλία. Στο Παρίσι χθες 14,5 χιλ Τουρκόφωνοι διαδηλωτές από τη Γαλλία το Βέλγιο την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, φώναζαν συνθηματα κατά του Νομοσχεδίου.

Οι φωνές κατά του Νομοσχεδίου πάντως δεν φαίνεται να είναι ισχυρές, καθώς τόσο το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, όσο και η Αντιπολίτευση, φαίνεται να υποστηρίζουν με θέρμη την ψήφισή του. Το σχετικό σχέδιο Νόμου, έχει υπερψηφιστεί από την Κάτω Βουλή.

Απάντηση Σαρκοζί σε Ερντογάν

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε σε επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιτρέψει «να υπερισχύσει η λογική» και «ο διάλογος» όσον αφορά το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Οθωμανούς το 1915 και το οποίο θα εξετάσει τη Δευτέρα η γαλλική γερουσία.

«Εύχομαι να υπερισχύσει η λογική και να συνεχιστεί ο διάλογος, όπως αρμόζει μεταξύ δύο χωρών που είναι σύμμαχοι και εταίροι», αναφέρει ο Σαρκοζί στην επιστολή του προς τον Ερντογάν, μετά την έντονη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης στο σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Ν. Σαρκοζί προσπάθησε να διαβεβαιώσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται συγκεκριμένα σε ένα κράτος ή έναν λαό», ενώ εκφράζει στην επιστολή την ελπίδα «η Τουρκία να αναλογιστεί τα κοινά συμφέροντα που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς μας».

Το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων υιοθετήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου από τη γαλλική βουλή και αν η γερουσία το ψηφίσει χωρίς τροποποιήσεις θα τεθεί σε ισχύ.

sigmalive.com


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!