Φιλέλληνας ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, η είδηση της εκλογής του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί ένα καλό νέο για την Αθήνα.

Ο Γερμανός επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Μάρτιν Σουλτς, που εξελέγη μάλιστα, με ευρεία πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο με 387 ψήφους, φαίνεται φιλικά διακείμενος προς την Ελλάδα. Έχει επανειλημμένα εκφράσει τη συμπαράστασή του στους Έλληνες και την προσπάθεια, που καταβάλλουν, καθώς και την προσωπική του συμπάθεια στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Σουλτς έχει επίσης αρκετές φορές καταφερθεί και εναντίον της ίδιας της χώρας του για τον τρόπο, που χειρίστηκε την Ελλάδα στην αρχή της κρίσης.

Την ίδια ώρα, η εκλογή του Σουλτς στην προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, σημαίνει και καλά νέα για την Ευρώπη. Ο νέος πρόεδρος από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως δεν θέλει να είναι "βολικός πρόεδρος", που θα συγκρουστεί προκειμένου να μην παραγκωνιστεί και πάλι ο ίδιος ο θεσμός του Ευρωκοινοβουλίου.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle το σίγουρο είναι ότι ο Μάρτιν Σουλτς δεν θεωρεί την προεδρία του Κοινοβουλίου τιμητική αποστρατεία, όπως άλλοι πολιτικοί που πέρασαν από το κορυφαίο αξίωμα του Στρασβούργου. Έχει ενεργό ρόλο στο γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα διατηρώντας άριστες σχέσεις με το Βερολίνο, ενώ το όνομά του συζητείται και για την Κομισιόν μετά το 2014.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!