Μυστήριο με το δρομολόγιο του φορτηγού πλοίου που μεταφέρει οπλισμό

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γύρω από το φορτηγό πλοίο «Chariot», που φέρει σημαία του νησιωτικού κρατιδίου Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες, το οποίο, αφού απέπλευσε από τη Λεμεσό της Κύπρου, είναι ασαφές προς τα πού κατευθύνθηκε.

Το πλοίο είχε κρατηθεί την Τετάρτη στη Λεμεσό από τις κυπριακές Αρχές, με την υποψία ότι μεταφέρει οπλισμό από τη Ρωσία προς τη Συρία, αλλά στη συνέχεια τού επιτράπηκε να αποπλεύσει, μετά τη δέσμευση του πλοιάρχου ότι θα κατευθυνθεί προς άλλη χώρα και όχι στη Συρία.

Πληροφορίες που μεταδίδονται από το πρωί της Πέμπτης αναφέρουν ότι το πλοίο κατευθύνεται προς την Τουρκία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σελτσούκ Ουνάλ, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ, είπε πως το πλοίο «έφτασε στις 10:50 στο λιμάνι Ταρσός της Συρίας» και ότι οι τουρκικές λιμενικές αρχές ανέφεραν πως δεν υπάρχει τέτοιο πλοίο που να έχει δηλώσει πορεία προς το λιμάνι της Αλεξανδρέττας.

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το φορτίο του πλοίου, αλλά «αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί οπλισμού, πώς η Ελληνοκυπριακή διοίκηση επέτρεψε τον απόπλου παρά τις περί αντιθέτου αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Μηχανές αναζήτησης πλοίων στο Διαδίκτυο μέσω συστημάτων δορυφορικού εντοπισμού, πάντως, αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο πλοίο στις 14:40 ώρα Ελλάδας βρισκόταν στο σημείο 34.519661/33.451328 νοτιοανατολικά της Κύπρου με ταχύτητα 8,4 kn και κατεύθυνση ανατολική.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο www.marinetraffic.com, λιμάνι προορισμού του πλοίου είναι η Αλεξανδρέττα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!