Αυστραλία: Τα φαστφουντάδικα αντικατέστησαν τα ελληνικά καφέ

Στον ρόλο των Ελλήνων που άλλαξαν την ζωή και τις συνήθειες των Αυστραλών σε πολλούς τομείς είναι αφιερωμένο εκτενέστατο άρθρο της εφημερίδας...
The Sydney Morning Herald, που στέκεται ιδιαίτερα στα ελληνικά καφέ του Σίδνεϊ.

Ο Νικ Πούλος μάλιστα διαφωνεί με τη θεωρία ότι οι Έλληνες εισήγαγαν την μόδα των καφέ, από την Αμερική στην Αυστραλία. «Ξεκίνησαν από το Σίδνεϊ και ήταν ιδέα των Ελλήνων», λέει ο ίδιος και προσθέτει πως ο πατέρας του, άνοιξε το φημισμένο The Rio και ο ίδιος εργαζόταν εκεί έκτοτε.

«'Οταν έκλειναν οι παμπς, στις 6 το απόγευμα, όλοι ερχόταν στο The Rio. 'Ακουγαν Έλβις από το Τζουκ Μποξ και εγώ τους σερβίριζα. Ήμουν κάτι σαν τον Φονζ στο Happy Days», θυμάται.

Τα ελληνικά καφέ είχαν μακρά επιτυχημένη πορεία. Η χρυσή εποχή τους κράτησε από τα μέσα του 1930 μέχρι τα τέλη του 1960.

«Τα ελληνικά καφέ ήταν το σημεία αναφοράς για όλους εμάς. Ήταν μέρος της ταυτότητάς μας κι ο κοινωνικός ιστός του τόπου. Γι' αυτό, κάθε φορά που χάνουμε ένα ελληνικό καφέ, χάνουμε και ένα μέρος της ιστορίας του τόπου μας», δηλώνει ο Joseph Toms, o οποίος σύχναζε στα καφέ της Ν.Ν.Ουαλίας τη δεκαετία του 1950.

Η Έφη Αλεξάκη θα πει ότι «σήμερα είναι ζήτημα αν υπάρχει μια φούχτα παλιών αυθεντικών ελληνικών καφέ. Αντικαταστάθηκαν από τα φαστφουντάδικα, τα σουπερμάρκετς, τα χαρμπουγκεράδικα».

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!