Ξανά στο προσκήνιο η γρίπη των πτηνών

Οι υγειονομικές αρχές της Σεντζέν  κάνουν έκκληση στους πολίτες στη νότια Κίνα να μην πανικοβάλλονται εξαιτίας του θανατηφόρου κρούσματος της γρίπης των πτηνών στη χώρα.

Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών επιβεβαίωσε ότι το θύμα είχε έρθει σε επαφή με πουλερικά, ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί με ποιον τρόπο μολύνθηκε από τον ιό Η5Ν1 ο 39χρονος οδηγός λεωφορείου.

«Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι πολίτες της Σεντζέν δεν πρέπει να πανικοβάλλονται», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του κέντρου.

Για προληπτικούς λόγους οι αρχές της χώρας  ανακοίνωσαν προσωρινό εμπάργκο στις εισαγωγές ζωντανών πουλερικών.

Να σημειωθεί πως η  Κίνα θεωρείται ως μια από τις χώρες με το μεγαλύτερο κίνδυνο επιδημίας της γρίπης των πτηνών εξαιτίας του γεγονότος ότι στη χώρα εκτρέφεται ο μεγαλύτερος αριθμός πουλερικών στον κόσμο και στις αγροτικές περιοχές οι άνθρωποι βρίσκονται σε διαρκή επαφή με αυτά.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!