«Θαυματουργή» μπογιά μειώνει τις δαπάνες καυσίμων

Σε μια νέα μπογιά ποντάρει η αεροπορική εταιρεία British Airways, για να μειώσει κατά κάποια εκατομμύρια λίρες, τις δαπάνες των καυσίμων των αεροσκαφών της.

Η βρετανική εταιρεία πειραματίστηκε με αυτή την μπογιά, η οποία προέρχεται από τη στρατιωτική τεχνολογία.

Έβαψε ένα από τα αεροσκάφη της, ένα από τα Airbus A318 που πραγματοποιεί την πτήσηΛονδίνο-Νέα Υόρκη, με την εν λόγω μπογιά και διαπίστωσε σε διάστημα ενός χρόνος ότι είχε καταναλώσει λιγότερα καύσιμα από ένα άλλο A318, βαμμένο με συμβατικές μπογιές, που έκανε την ίδια πτήση.

Η «στρατιωτική» μπογιά βελτιώνει την αεροδυναμική και εμποδίζει την εναπόθεση σκόνηςκαι μικροσκοπικών θραυσμάτων στα αεροσκάφη.

Η British Airways θα επεκτείνει τώρα την εμπειρία σε ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος, ένα Boeing 777, και ελπίζει έτσι να εξοικονομήσει 100.000 στερλίνες από την εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής και αυτή η νέα μπογιά χρησιμοποιηθεί για το σύνολο του στόλου, η εταιρεία ελπίζει να εξοικονομήσει «εκατομμύρια λίρες από τις δαπάνες για τα καύσιμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!