Το πόρισμα για την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα

Σε 507 σελίδες περιέχονται τα συμπεράσματα των εμπειρογνωμόνων για τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή, μετά από εκείνη του Τσερνόμπιλ, στο σταθμό της Φουκουσίμα, τον περασμένο Μάρτιο.

Το πόρισμα επικεντρώνεται σε δύο κύρια σημεία. Αυτά είναι η έλλειψη μηχανισμών και διαδικασιών πρόληψης για ένα πυρηνικό δυστύχημα αυτού του μεγέθους, όπως και η κακή ενημέρωση των πολιτών.

Ευθύνες καταλογίζονται στο φορέα Tokyo Electric power (Tepco), που διχειριζοταν την πυρηνική μονάδα στη Φουκουσίμα, καθώς και στην ιαπωνική κυβέρνηση. Η τελευταία ελέγχεται «για λάθη που διέπραξε, τόσο προ, όσο και μετά από το πυρηνικό δυστύχημα» της 11ης Μαρτίου και συγκεκριμένα:

«Για για τις μη τηρούμενες (προληπτικού χαρακτήρα) διαδικασίες, για ανυπαρξία μηχανισμών παρεμπόδισης τέτοιας κλίμακας επιπτώσεων, για την κακή ποιότητα της ενημέρωσης των πολιτών, όσον αφορά το δυστύχημα, όπως και για εμφανή έλλειψη συντονισμού των κυβερνητικών υπηρεσιών μεταγενέστερα, με δραματικές επιπτώσεις» για τον ιαπωνικό πληθυσμό.

Η διεύθυνση της Tepco στο πόρισμα καυτηριάζεται ιδίως για την ανακοίνωση, που εξέδωσε λίγες μέρες μετά την 11η Μαρτίου, ότι «δεν ήταν δυνατόν να έχει προετοιμαστεί για μια κατάσταση, η οποία ήταν αδιανόητο ότι θα συμβεί».

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!