Ιαπωνία: Διακοπή της λειτουργίας πυρηνικών αντιδραστήρων

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας Kyushu Electric Power σταμάτησε και τον τελευταίο πυρηνικό αντιδραστήρα της για λόγους συντήρησης με αποτέλεσμα σε όλη τη χώρα να λειτουργούν πλέον μόνο 6 μονάδες, σε σύνολο 54.

Ο αντιδραστήρας Γκενκάι 4, που είχε τεθεί σε λειτουργία στις 26 Νοεμβρίου 2010, σταμάτησε τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα για την 11η συντήρησή του. Κάθε τρεις μήνες οι ιαπωνικοί αντιδραστήρες περνούν από έλεγχο που διαρκεί αρκετές εβδομάδες.

Η Kyushu Electric Power διαθέτει έξι αντιδραστήρες, εκ των οποίων πλέον δεν λειτουργεί κανένας. Από τις 54 μονάδες που υπάρχουν σε όλη την Ιαπωνία, μόνο 6 παραμένουν σε λειτουργία όμως και αυτές θα πρέπει να σταματήσουν μέχρι τα τέλη Μαΐου 2012 και κανείς δεν ξέρει πότε θα επανενεργοποιηθούν. Μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που προκάλεσε διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι, 15 αντιδραστήρες τέθηκαν εκτός λειτουργίας για συντήρηση ή γιατί αντιμετώπιζαν προβλήματα εξαιτίας των δονήσεων. Για να επαναλειτουργήσουν θα πρέπει να υποβληθούν πρώτα σε νέα τεστ αντοχής (κυρίως έναντι φυσικών καταστροφών) και κατόπιν να δώσουν το πράσινο φως οι τοπικές αρχές.

Οι εταιρείες ηλεκτροδότησης έχουν καλέσει τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν την κατανάλωση ρεύματος, φοβούμενες ότι το σύστημα θα φτάσει στα όριά του λόγω της αυξημένης ζήτησης το χειμώνα.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!