ΟΟΣΑ: Μεγάλο το κόστος διάσπασης της ευρωζώνης

Ενδεχόμενη διάσπαση της ευρωζώνης θα αποτελούσε εξαιρετικά αρνητικό γεγονός και το κόστος της αποχώρησης μίας χώρας από το ευρώ [EUR=X]  -ακόμη και της Ελλάδας- θα ήταν μακράν μεγαλύτερο από το όφελος, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Mondo.

«Θα οδηγούσε σε υψηλότερα επίπεδα το δημόσιο χρέος και συνεπώς σε ύφεση», πρόσθεσε ο Ιταλός αξιωματούχος, δήλωσε ο κ. Πάντοαν. Ο Ιταλός αξιωματούχος σημείωσε ότι είναι δύσκολο να φαντασθεί ότι θα μπορούσε να επιβιώσει το ευρώ επί μακρόν, αν σε αυτό συμμετείχε ένας μικρότερος αριθμός χωρών.

«Σε αυτό το σημείο», προειδοποίησε, «θα άρχιζε πιθανόν να λειτουργεί ένας φυγόκεντρος μηχανισμός, ο οποίος τελικά θα σάρωνε το ενιαίο νόμισμα».

Κατά την άποψη του κ. Πάντοαν, υπάρχει περιθώριο να χαλαρώσει η νομισματική πολιτική στην Ευρώπη. «Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι για το 2012 δεν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος στον ορίζοντα όσον αφορά τον πληθωρισμό», συμπλήρωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!