Έρανος για τους Έλληνες μετανάστες στην Αυστραλία

Ταμείο για την οικονομική ενίσχυση των νεοαφιχθέντων Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία δημιουργεί η Αυστραλοελληνική Πρόνοια, ένας σημαντικός ομογενειακός φορέας που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη του συγκεκριμένου τομέα, κα. Δήμητρα Λαγουδάκη, «οι νέοι μετανάστες που φτάνουν από την Ελλάδα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και τα αιτήματά τους για υποστήριξη κατακλύζουν καθημερινά τα γραφεία της Πρόνοιας».

Όπως επισημαίνει η κα. Λαγουδάκη, πρόκειται για άτομα που ζούσαν παλιά στην Αυστραλία και έχουν αποκτήσει την αυστραλιανή υπηκοότητα και που τώρα, λόγω της κρίσης επιστρέφουν στην Αυστραλία, παιδιά Ελλήνων μεταναστών που έχουν και αυτά την υπηκοότητα, νέους μετανάστες και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και άτομα με τουριστική βίζα.

Σύμφωνα με την κ. Λαγουδάκη, κάποιοι απ' αυτούς αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Λιγότεροι έχουν έως και θέμα σίτισης.

«Όλοι μας», τονίζει, «γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η πρώτη περίοδος προσαρμογής και εγκατάστασης στη νέα πατρίδα και πιστεύουμε ότι η ομογένεια είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε αυτό το ζήτημα. Η Αυστραλοελληνική Πρόνοια απευθύνει έκκληση στην ομογένεια να ενισχύσει οικονομικά τον Οργανισμό. Στόχος είναι η δημιουργία ενός ταμείου που θα καλύψει είδη βασικής ανάγκης των νεοφερμένων συμπατριωτών μας».

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δωρεές θα δοθούν για να αγοραστούν έπιπλα, ρούχα αλλά ακόμα και τρόφιμα για άτομα που δυσκολεύονται με τα πρώτα έξοδα της εγκατάστασής τους.

«Η οικονομική συμπαράσταση στους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη θα προσφέρει μια μικρή ανακούφιση στις πρώτες δύσκολες μέρες της καινούργιάς τους ζωή» λέει η κ. Λαγουδάκη.

theinsider


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!