Συρία: Το «ελεύθερο» να σκοτώνουν δίνει το καθεστώς στους στρατιώτες

Την εντολή «να χρησιμοποιήσουν κάθε απαραίτητο μέτρο» για να σταματήσουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ακόμη κι αν χρειαστεί να σκοτώσουν διαδηλωτές, φέρονται να δίνουν οι διοικητές των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας στους στρατιώτες τους, όπως καταγγέλλει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση επικαλείται μαρτυρίες δεκάδων στρατιωτών που αυτομόλησαν, οι οποίοι εξέλαβαν την εντολή αυτή ως «πράσινο φως» για να χρησιμοποιήσουν βία, ακόμα και να σκοτώσουν.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν μάλιστα ότι έλαβαν ρητή εντολή να ανοίξουν πυρ κατά διαδηλωτών ή περαστικών.

Ταυτόχρονα, το Παρατηρητήριο αναφέρει σε έκθεσή του περιστατικά βασανισμών και μαζικών εκτελέσεων, ενώ κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παραπέμψει τη Συρία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

imerisia.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!