«Έκλεισαν» και την...ισοτιμία της δραχμής!

Ενώ o Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανέφερε πως «το κόστος διάλυσης της ευρωζώνης θα ήταν αστρονομικό», και θα... ισοδυναμούσε με το ήμισυ περίπου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος των πιο αδύναμων χωρών και του 25% τρων ισχυρών, η Nomura, υπολόγισε πως στο ενδεχόμενο αυτό η υποτίμηση της δραχμής θα έφθανε το 57,6% έναντι του ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιαπωνική τράπεζα, η νέα δραχμή θα είναι το νόμισμα που θα υποτιμηθεί περισσότερο στη μετά το ευρώ εποχή, καθώς η Πορτογαλία εκτιμά ότι θα πρέπει να υποτιμήσει το νόμισμά της κατά 47,2%, η Ισπανία κατά 35,5%, η Ιρλανδία κατά 28,6% και η Ιταλία κατά 27,3%.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας λόγω της λανθασμένης ισοτιμίας όσο και το πληθωριστικό σοκ που θα προκύψει μετά τη διάλυση του ευρώ, η Nomura υπολογίζει ότι το νέο εθνικό νόμισμα της Ελλάδας θα πρέπει να υποτιμηθεί κατά 57,6%, και να διαμορφωθεί σε ισοτιμία 0,57 δολαρίων ( Σήμερα 1 ευρώ ισούται με 1,34 δολάρια
Εν τω μεταξύ μετά την Standard & Poor's που προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την Γαλλία και τα άλλα πέντε κράτη της ευρωζώνης και η Fitch, ανέφερε ότι η τρέχουσα, πολύ καλή πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας αυτής κινδυνεύει μετά από ενδεχόμενο οικονομικό σοκ. «Η κυβέρνηση έχει κάνει αποφασιστικά βήματα για να ενισχύσει την αξιοπιστία των σχεδίων της για δημοσιονομική εξυγίανση και η αξιολόγησή της 'ΑΑΑ' εξακολουθεί να στηρίζεται από ισχυρά οικονομικά δεδομένα, παρά την κρίση στην ευρωζώνη», δήλωσε στο Reuters η αναλύτρια της Fitch Μαρία Mάλας-Μρούεχ.
«Αλλά η ικανότητά της να απορροφήσει επιπλέον σοκ, εάν επιδεινωθεί η κρίση, έχει σχεδόν εξαντληθεί», πρόσθεσε.

tromaktiko


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!