Δολοφονήθηκε ή όχι ο Πάμπλο Νερούδα;

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του Νομπελίστα Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούντα έρχονται στο φως, μετά τις καταγγελίες δικηγόρου του Κομμουνιστικού Κόμματος της χώρας ότι ενδέχεται να μην πέθανε από καρκίνο αλλά από θανάσιμο ένεση.

Ο Νερούντα πέθανε στο Σαντιάγο της Χιλής τον Σεπτέμβρη του 1973, 12 ημέρες μετά την κατάληψη της εξουσίας από τον δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ. Το πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρει ότι πέθανε από καρκίνο του προστάτη.

Ο δικηγόρος Εδουάρδο Κοντρεράς - και βοηθός του Νερούντα -, ωστόσο, υποστηρίζει ότι στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο ποιητής, τού χορηγήθηκε ένεση που περιείχε δηλητήριο, κατόπιν εντολής του Πινοσέτ, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να πεθάνει από καρδιακή προσβολή,

Σύμφωνα με τον Κοντρέρας, ο ποιητής περπατούσε και μιλούσε κανονικά λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Χιλής ζήτησε την εκταφή της σορού του ποιητή, προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες αυτές.

Την υπόθεση θα εξετάσει ο δικαστής Μάριο Καρόσα, ο ίδιος που είχε εγκρίνει και την εκταφή του πρώην προέδρου της χώρας, Σαλβαδόρ Αλιέντε, από την οποία επιβεβαιώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.

Το Ίδρυμα Πάμπλο Νερούδα, από την πλευρά του, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι δεν υπάρχει "καμία απολύτως απόδειξη που να υπονοεί ότι ο Πάμπλο Νερούδα πέθανε από αίτια διαφορετική του καρκίνου".

Ο Πάμπλο Νερούδα υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Χιλής, βουλευτής και πρεσβευτής της χώρας στη Γαλλία.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!