Υπουργός έκλαψε όταν ανακοίνωνε τα μέτρα λιτότητας

Τον γύρο του κόσμου κάνει η εικόνα της 63χρονης υπουργού Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, η οποία ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναγκάστηκε να ανακοινώσει νέα μέτρα λιτότητας, που θα «χτυπήσουν» εργαζομένους και συνταξιούχους.

«Αναγκαστήκαμε να πάρουμε και άλλα μέτρα... Μας στοιχίζει πολύ ψυχολογικά...», είπε και πριν προλάβει να ολοκληρώσει την φράση της ξέσπασε σε λυγμούς.

Νωρίτερα, είχε ζητήσει συγνώμη, που η χώρα προχωρά σε «πάγωμα» των συντάξεων και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

«Λυπούμαστε πολύ. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν. Για αυτό αποφασίσαμε να αυξήσουμε το όριο συνταξιοδότησης. Για τις γυναίκες θα είναι πλέον στα 62 χρόνια και για τους άνδρες στα 65... Ακόμα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας δίνουμε κάθε χρόνο αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού», ήταν τα λόγια της.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, έσπευσε να πάρει τον λόγο, για να βοηθήσει λίγο την κατάσταση, ενώ η κ. Φορνέρο δεν μπορούσε να σταματήσει.

Το κλίμα στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ήταν πολύ βαρύ. Το γεγονός έχει συγκινήσει ακόμα και τους πιο «Αγανακτισμένους» της χώρας, ενώ η Corriere de la sera τόνισε «Δεν πρόκειται τελικά για απλή κυβέρνηση τεχνοκρατών, αλλά για ανθρώπους».

Εν τω μεταξύ, με πολύ θετικά λόγια χαρακτηρίστηκε και η απόφαση του κ. Μόντι να παραιτηθεί από την πρωθυπουργική αποζημίωση. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που προχώρησε σε κάτι τέτοιο.

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες χώρες, η Ιταλική κυβέρνηση δείχνει να κατανοεί πόσο άδικο είναι να πληρώνουν τα σπασμένα οι πολίτες...

star.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!