Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Περού

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα εξαιτίας των διαδηλώσεων κατά της κατασκευής ορυχείου.
Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα κήρυξε χθες Κυριακή τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην επαρχία Καζαμάρκα, όπου τις τελευταίες δέκα ημέρες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά σχεδίου κατασκευής ορυχείου χρυσού και χαλκού.Σε μήνυμά του προς το έθνος, ο Ουμάλα ανακοίνωσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας για μια περίοδο 60 ημερών ώστε να αποκατασταθεί «η ειρήνη και η τάξη» .

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις άκαρπες συνομιλίες με εκπροσώπους των διαδηλωτών που αντιτίθενται στην κατασκευή του ορυχείου Conga του αμερικανικού ομίλου Newmont.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την επέμβαση του στρατού για να βοηθήσει την αστυνομία στην διατήρηση της τάξης, επίσης απαγορεύει τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Εδώ και δέκα ημέρες η επαρχία Καζαμάρκα, 850 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα, έχει εν μέρει παραλύσει εξαιτίας διαδηλώσεων και οδοφραγμάτων που έστησαν όσοι είναι αντίθετοι στην κατασκευή ορυχείου χρυσού και χαλκού μέχρι το 2014-η μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα στον τομέα αυτό, ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διαδηλωτές τονίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η κατασκευή του ορυχείου στους υδάτινους πόρους και γενικά στο περιβάλλον της περιοχής.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!