Παραβιάσεις του εναερίου χώρου και από το τουρκικό ναυτικό

Αλωνίζουν τα τουρκικά αεροσκάφη

Παραβιάσεις με αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας πραγματοποίησε σήμερα το τουρκικό Ναυτικό, λόγω της αδυναμίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να χρηματοδοτήσει και να εντάξει στο δυναμικό του Π.Ν. ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας!

Η απαράδεκτη κωλυσιεργία της Ελλάδας να προχωρήσει στη λύση του προβλήματος του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας το οποίο έχει προκύψει από την καθήλωση των αεροσκαφών Ρ-3Β, έχει παραχωρήσει ελεύθερο πεδίο στην Τουρκία να καλύψει ρόλους για το ΝΑΤΟ που κανονικά θα κάλυπτε το ΠΝ.

Έτσι το τουρκικό Ναυτικό και βάσει της αδυναμίας της Ελλάδας να προσφέρει αεροσκάφη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για τον έλεγχο θαλασσίων οδών στη Ν.Α. Μεσόγειο –εκμεταλλευόμενο ιδιαίτερα την κρίση στη Λιβύη- προσφέρει στην βορειοατλαντική συμμαχία την επιχείρηση «Mediterranean Shield» τόσο με τα έξι αεροσκάφη CN-235 ASuW του Ναυτικού όσο και με τα τρία CN-235MPA της ακτοφυλακής τα οποία πραγματοποιούν έλεγχο της ΑΟΖ , της ΑΟΖ που η ελληνική πλευρά έχει σταθεί πλήρως ανίκανη να ανακηρύξει.

Τα αεροσκάφη εκτός από τις εισόδους που πραγματοποιούν στο κεντρικό Αιγαίο, πραγματοποιούν και καταγραφές του στόλου του ΠΝ αλλά και αποτύπωση όλων των εμπορικών πλοίων της Ανατολικής Μεσογείου με το σύστημα Automatic Identification System (AIS).

Η απαράδεκτη καθυστέρηση της ελληνικής πλευράς να βρει λύση στο θέμα των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας έχει ωθήσει την Τουρκία να «αλωνίζει»όλο το κεντρικό και νότιο Αιγαίο πραγματοποιώντας και παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Έτσι και σήμερα και στο πλαίσιο της επιχείρησης «Mediterranean Shield» δύο αεροσκάφη CN-235ASuW πραγματοποίησαν 3 παραβάσεις του FIR Αθηνών και μια παραβίαση του ΕΕΧ, σε όλο πρακτικά το Αιγαίο (βόρειο, κεντρικό και νότιο) προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ αλλά παραβιάζοντας τον Εθνικό μας Εναέριο Χώρο! Και όλα αυτά εξαιτίας της ανεκδιήγητης στάσης της Ελλάδας να προσφέρει χώρο δραστηριοποίησης της Τουρκίας στο Αιγαίο, εξαιτίας της έλλειψης αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Πηγή: defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!