Οι Κούρδοι κτύπησαν το δεύτερο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Τουρκίας!

Mεγάλη επίθεση εξαπέλυσαν τη νύχτα δύο ομάδες ανταρτών του ΡΚΚ σε καλά φυλασσόμενες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της καναδικής εταιρείας Transatlantic Petroleum, (σύμφωνα με την εταιρεία είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες στη χώρα) στην .νοτιοανατολική Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή Σέλμο στο Κοζλούκ της επαρχίας Μπατμάν,  τα ξημερώματα σήμερα  με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και ένας εργαζόμενος στο διϋλιστήριο, ανακοίνωσαν πριν λίγο οι τουρκικές αρχές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εγκαταστάσεις φυλάσσονταν και από μία διμοιρία Στρατοχωροφυλακής και από δεκάδες άνδρες της ασφάλειας των διυλιστηρίων. Η επίθεση έγινε στην κεντρική πύλη εισόδου από την πρώτη ομάδα ενώ η δεύτερη ομάδα είχε δημιουργήσει αντιπαρισπασμό με βολές RPG-7 στην άλλη πλευρά από αυτή που βρίσκεται η πύλη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν δύο μεγάλες εκρήξεις και είδαν  δύο μεγάλες  "μπάλες φωτιάς να ξεπηδούν από το δϊυληστήριο κατά την επίθεση".

Οι ένοπλοι μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο μέλη του προσωπικού ασφαλείας και έναν ηλεκτρολόγο την ώρα που έβγαιναν από το όχημά τους στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις χθες το βράδυ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Στην περιοχή έσπευσαν μονάδες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και ένα ελικόπτερο AH-1W Super Cobra, αλλά δεν κατέστη δυνατός ο άμεσος εντοπισμός των δραστών και τώρα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση προς καταδίωξή τους.

Mε ανακοίνωσή της η εταιρία Transatlantic αναφέρει ότι καταμετρά τις ζημιές και "συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να διακριβώσει τις συνθήκες της επίθεσης".

Λίση ώρα μετά την επίθεση η Αεροπορία της Τουρκίας (ΤΗΚ) με μαχητικά F-4E Terminator προχώρησε σε επιδρομές εναντίον καταυλισμών των ανταρτών του PKK στα όρη του βόρειου Ιράκ.

«Ο τουρκικός αεροπορικός βομβαρδισμός κράτησεμία ώρα, είχε στόχο μερικά χωριά και αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας βοσκός», κατέληξε ο Ιρακινός αξιωματούχος!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!