Πακτωλός χρημάτων από ΕΕ στην Τουρκία για να μας στέλνει παράνομους μετανάστες!

Σε μια περίοδο όπου η Τουρκία διοχετεύει κόμματα παράνομων μεταναστών προς την Ελλάδα, της τάξης των 8000 κάθε μήνα, η ΕΕ δωρίζει στην Άγκυρα σχεδόν μισό δισ. € για την διαχείριση και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Το ποσό αυτό αφορά μόνο την περίοδο 2011-2013 καθώς τουλάχιστον το 2010 η ΕΕ παρείχε βοήθεια στην Τουρκία για την κατασκευή δύο κέντρων απομάκρυνσης –προφανώς προς την πλευρά της Ελλάδας- παράνομων μεταναστών (17,4 εκατ. €) και έξι κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο (56,2 εκατ. €). Έχουν επίσης χορηγηθεί σημαντικά κεφάλαια (32 εκατ. ευρώ) για την υποστήριξη της ικανότητας διαχείρισης των συνόρων από την Τουρκία. Με άλλα λόγια η Τουρκία με ένοπλες δυνάμεις που αγγίζουν τους 700.000 άνδρες –χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε σε αυτό τις παραστρατιωτικές μονάδες- δεν έχει την ικανότητα διαχείρισης των συνόρων της ιδιαίτερα προς την πλευρά της Ελλάδας.

Τα παραπάνω στοιχεία ήρθαν στη δημοσιότητα μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ.  Γ. Παπανικολάου προς τον Επίτροπο για θέματα διεύρυνσης και πολιτικής γειτονίας, κ. S. Füle.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ε.Ε. την 4ετία 2010 – 2013 θα έχει συνεισφέρει συνολικά με περισσότερα από μισό δισεκατομμύριο ευρώ στην προσπάθεια της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης»

"Για την ώρα τα στοιχεία της FRONTEX για τις παράνομες ροές στην Ελλάδα από την Τουρκία και οι 320 καθημερινές παράνομες διελεύσεις πείθουν για το αντίθετο. Ούτε χρόνος, ούτε χρήματα υπάρχουν. Η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της στον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης και να συμφωνήσει με την Ε.Ε. σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιστροφών".

Με τη διαφορά ότι ουδέποτε ανέλαβε τις ευθύνες της και ουδέποτε πρόκειται να τις αναλάβει, όχι γιατί τις αποφεύγει αλλά γιατί η προώθηση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα συνιστά σχέδιο της εθνικής της στρατηγικής. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση του θέματος είναι απλά ανεδαφική. Και η ανήμπορη ελληνική πολιτεία απλά έχει υποκύψει στη μοίρα της στο συγκεκριμένο θέμα, παίρνοντας τα εύσημα από τους γνωστούς αριστερούς σχηματισμούς. Όσο για το φράκτη του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ ο οποίος τονίζει εδώ και μήνες ότι πρόκειται να γίνει, εμείς απλά να του θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται να γίνει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!