Τα παράξενα σύννεφα “Morning Glory Clouds” (Video)

Το θέαμα που προσφέρουν είναι εξαιρετικό, ωστόσο κρύβουν κινδύνους για τα αεροσκάφη. Πρόκειται για τα σύννεφα-σωλήνες που συναντά κανείς κυρίως στην Αυστραλία.

 

Μακριά, παράξενα σύννεφα λωρίδες στον ορίζοντα... Γνωστά ως Morning Glory Cloud που μπορεί να τεντωθούν μέχρι 1.000 χιλιόμετρα σε μήκος και βρίσκεται μέχρι και δύο χιλιόμετρα πάνω από το έδαφος.

Τα παρατηρεί κανείς συνήθως την άνοιξη στην Αυστραλία στην περιοχή του Μπουκεττάουν στο Κουίνσλαντ.

Φαίνονται σαν μακριοί, οριζόντιοι, περιστρεφόμενοι σωλήνες από αέρα. Τα σύννεφα αυτά όπως αναφέρουν πιλότοι προκαλέσουν επικίνδυνη αναταραχή για τα αεροπλάνα. Συνήθως ταξιδεύουν με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από μια επιφάνεια με ελάχιστο άνεμο.

Στην παραπάνω εικόνα ο φωτογράφος Mίκ Πέτροφ απαθανάτισε με τη φωτογραφική του κάμερα μερικά από αυτά, από ένα μικρό αεροπλάνο κοντά στον Κόλπο Καρπεντάρια στην Αυστραλία.

Πηγή: News247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!