Αγωνία στη Μεσόγειο.Τα πλοία των ακτιβιστών πλησιάζουν Ισραήλ

Κρίσιμη ημέρα η σημερινή,καθώς τα πλοία των ακτιβιστών που ξεκίνησαν από Τουρκία αναμένεται να προσεγγίσουν τα ισραηλινά χωρικά ύδατα.

Το ιρλανδικό πλοίο MV Saoirse βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και κατευθύνεται προς τη Γάζα σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στην περιοχή.

   

"Είχαμε επαφή με το πλοίο και όλα είναι καλά. Αναμένεται να φτάσουν στην Γάζα σήμερα Παρασκευή", δήλωσε η Κλαούντια Σάμπα, που ανήκει στο ιρλανδικό κίνημα για τη Γάζα το οποίο εδρεύει στο Δουβλίνο.

   

Το MV Saoirse μαζί με ένα καναδικό πλοίο το Tahrir έφυγαν από νοτιο- δυτικό τουρκικό λιμάνι χθες Τετάρτη και μπήκαν σε διεθνή ύδατα δύο ώρες αργότερα.

   

"Αυτά τα πλοία ταξιδεύουν ως μία δράση ανθρώπινης αλληλεγγύης προς τον κοινό λαό της Γάζας και είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε τον παράνομο ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό", ανέφερε ο Φιντάν Λέιν, ένας συντονιστής της δράσης του ιρλανδικού πλοίου.

   

Πρόκειται για το ίδιο πλοίο στο οποίο πιθανολογείται ότι σημειώθηκε δολιοφθορά τον Ιούνιο με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να φτάσει στην Γάζα.

   

"'Εγιναν νύξεις ότι θα υπάρξει στρατιωτική επέμβαση από τους Ισραηλινούς και δεδομένου αυτού που είχε γίνει στο παρελθόν πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αλλά ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί και αυτή είναι η κύρια προστασία μας" ανέφερε η Κλαούντια Σάμπα.

onalert.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!