Μέλος της UNESCO η Παλαιστίνη!

Για την Παλαιστίνη αποτελεί ιστορική στιγμή, ωστόσο η ψηφοφορία δίχασε τα μέλη του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών και οδήγησε την Ουάσινγκτον να εξαγγείλει την διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς την UNESCO.
Στην ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης της UNESCO οι Παλαιστίνιοι έλαβαν 107 ψήφους υπέρ και 14 κατά, ενώ 52 κράτη απείχαν. Η μεγάλη πλειοψηφία των αραβικών, αφρικανικών και λατινοαμερικανικών χωρών τάχθηκαν υπέρ της ένταξης, όπως και η Γαλλία.
 
Από την άλλη πλευρά, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονταν σε διχασμό. Υπέρ ψήφισαν 11 κράτη, 5 ψήφισαν κατά, όπως η Γερμανία, και 11, ανάμεσα τους η Βρετανία και η Ιταλία, απείχαν.
 
Η UNESCO σε ανακοίνωση της επισημαίνει: «Με την ένταξη της Παλαιστίνης, τα κράτη μέλη της UNESCO γίνονται 195».
 
Ο υπουργός εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριγιάντ αλ-Μάλικι, τόνισε: «Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή που αποδίδει στην Παλαιστίνη ορισμένα από τα δικαιώματά της. Η Παλαιστίνη είναι κοιτίδα πολιτισμών και θρησκειών».
 
Από την άλλη πλευρά, πολλοί Δυτικοί εκτιμούν πως η υποψηφιότητα στην UNESCO δεν έπρεπε να προηγηθεί της απόφασης του ΟΗΕ για την ένταξη ή όχι των Παλαιστινίων στον οργανισμό. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Ισραήλ είναι δυσαρεστημένες από αυτή την απόφαση..
 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως η απόφαση της UNESCO είναι πρόωρη και αντιπαραγωγική για την προοπτική επανάληψης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.
 
Πέραν αυτού, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,Βικτόρια Νιούλαντ, δήλωσε: «Θα δώσουμε τον Νοέμβριο 60 εκατομμύρια δολάρια στην UNESCO και μετά από αυτό θα σταματήσουμε». Με τη διακοπή της αμερικανικής χρηματοδότησης, η UNESCO θα έχει ζημία 70 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, δηλαδή το 22% του προϋπολογισμού της.
 
Ο υπουργός εξωτερικών του Καναδά, Τζον Μπάιρντ, δήλωσε: «Ο Καναδάς δεν είναι ικανοποιημένος» από την ένταξη αυτή και θέτει υπό αμφισβήτηση τη συνέχιση της χρηματοδότησης της UNESCO, η οποία ανέρχεται στο ποσό των δέκα εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.
 
Τέλος, το Ισραήλ κατήγγειλε: «τον μονομερή αυτό ελιγμό των Παλαιστινίων που δεν θα αλλάξει τίποτε, αλλά θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!