Κίνα: Πέθανε το κοριτσάκι που πατήθηκε σκοπίμως από οχήματα

Ένα κοριτσάκι δύο ετών που είχε χτυπηθεί από δύο οχήματα είχε εγκαταλειφθεί τραυματισμένο, την ώρα που περαστικοί το προσπερνούσαν αδιάφοροι, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του. Το περιστατικό είχε εξοργίσει τους Κινέζους.

«Η μικρή Γουάνγκ Γιουέ πέθανε στις 00:32» (τοπική ώρα) δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου της Καντόνας (νότια Κίνα) όπου είχε εισαχθεί.

Το κοριτσάκι βρισκόταν σε κώμα από τις 13 Οκτωβρίου και οι γιατροί είχαν ελάχιστες ελπίδες για ανάρρωση, δεδομένης της απελπιστικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν.
Η μικρή τριγυρνούσε σε αγορά της πόλης όταν ο οδηγός ενός λευκού βαν ξαφνικά επιτάχυνε, την χτύπησε και της πάτησε τα πόδια με τις ρόδες του φορτηγού. Ο οδηγός σταμάτησε για δευτερόλεπτα και μετά έφυγε περνώντας με το βαν ξανά πάνω από το παιδί.

Ένας περαστικός είδε το περιστατικό, αλλά δεν βοήθησε το κορίτσι που βρισκόταν μπροστά του μέσα σε λίμνη αίματος. Μπροστά από το παιδί πέρασαν και άλλα άτομα, ανάμεσά τους ένας ποδηλάτης και ένας μοτοσυκλετιστής. Κανείς δεν βοήθησε τη μικρή.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο φορτηγάκι πέρασε πάνω από το παιδί συνθλίβοντας τα δύο του πόδια. Στα επόμενα πέντε λεπτά δέκα περαστικοί εμφανίστηκαν στο δρόμο, ανάμεσά τους μία μητέρα με το παιδί της.

Όλοι έστρεψαν το βλέμμα αλλού. Κανείς δεν κάλεσε ασθενοφόρο, κανείς δεν βοήθησε τη μικρή που κείτονταν στο έδαφος.

Τελικά μία γυναίκα εργαζόμενη στην καθαριότητα βρέθηκε κοντά στη μικρή Λου Λου, μετακίνησε το παιδί και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια ψάχνοντας τη μητέρα του -η οποία είχε πάει να παραλάβει κάποια πλυμένα ρούχα.


Οι οδηγοί που χτύπησαν το κοριτσάκι συνελήφθησαν.

Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις οργής και προβληματισμό για την πορεία της  κινεζικής κοινωνίας.

«Αυτή η κοινωνία είναι σοβαρά άρρωστη. Ούτε οι σκύλοι και οι γάτες δεν θα έπρεπε να έχουν τόσο απάνθρωπη μεταχείριση» έγραψε χρήστης στο κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, τον ιστότοπο Sina Weibo.
Ο θάνατος του παιδιού παραμένει σήμερα ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στους κινεζικούς ιστότοπους.

«Αντίο μικρή Γουάνγκ Γιουέ. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στον παράδεισο» έγραψε ένας χρήστης του Ίντερνετ.

«Αντίο, σου εύχομαι να μην ξαναγεννηθείς στην Κίνα σε μια άλλη ζωή» έγραψε ένας άλλος.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!