Η ΕΤΑ τερματίζει τη δράση της

Μετά από 52 χρόνια η βασκική οργάνωση ΕΤΑ ανακοίνωσε ότι μετά από πολλά χρόνια δράσης θα σταματήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις σε Ισπανία και Γαλλία. Η ανακοίνωση αυτή έγινε δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Gara. Στην συγκεκριμένη εφημερίδα η ΕΤΑ έστελνε τις προκηρύξεις της. 

Η ΕΤΑ είναι μία από τις πιο ισχυρές τρομοκρατικές οργανώσεις τους πλανήτη με μέλη από πολλές χώρες της Ευρώπης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία. Η σκληρή ομάδα των Βάσκων αυτονομιστών είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία 800 ανθρώπων και δεκάδων απαγωγών. Μέλη της έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Επίσης κατά τη διάρκεια της δράσης έχει προκαλέσει εκατοντάδες τρομοκρατικά χτυπήματα πυροδοτώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αυτοκίνητα και κεντρικά σημεία πόλεων. 

Ιδρύθηκε αρχικά ως οργάνωση για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Βάσκων το 1959 καθώς και για να εξασκήσει αντίσταση ενάντια στη δικατορία του Φράνκο. Γρήγορα όμως εξελίχθηκε σε παραστρατιωτική ένοπλη οργάνωση, μαρξιστικής ιδεολογίας με στόχο την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία των Βάσκων.

Πρωτο Θέμα


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!