Δεν ζήτησε απολύσεις και κατάργηση συλλογικών συμβάσεων η τρόικα

«Κάντε μεταρρυθμίσεις, όχι οριζόντιες περικοπές», λέει ο Ματίας Μόρς

Μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο τομέα, όχι με οριζόντιες περικοπές αλλά με ουσιαστική μεταρρύθμιση, αφού εντοπιστούν οι τομείς και οι υπηρεσίες που είναι περιττές, ζητά ο επικεφαλής της τρόικας εκ μέρους της Ε.Ε. Ματίας Μορς.

Υποστηρίζει ότι η τρόικα δεν ζήτησε την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επισημαίνει ωστόσο ότι οι κατώτατες αμοιβές στην Ελλάδα είναι υψηλότερες σε σχέση με άλλη κράτη της Ευρωζώνης που έχουν το ίδιο επίπεδο οικονομικής ευημερίας και άρα οι κοινωνικοί εταίροι θα πρέπει να εξετάσουν εάν αυτό δημιουργεί εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ως προς το χρέο,ς ο επικεφαλής της τρόικας στην ΕΕ, μιλώντας στην «Καθημερινή» επισημαίνει ότι η βιωσιμότητα του εκτιμάται πρωτίστως με βάση τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει μια συγκεκριμένη οικονομική πολιτική, ενώ σημειώνει ότι τα μέτρα για το 2013 - 2014 θα πρέπει να αποφασιστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικά με την 6η δόση, υπογραμμίζει ότι δεν θα είναι η πρώτη του νέου προγράμματος, γιατί αυτό το πρόγραμμα δεν υπάρχει, ενώ σημειώνει ότι σε διεθνές επίπεδο το πρόβλημα είναι ότι πολλά κράτη πιστεύουν πως η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Πηγή: 24h.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!