Καταρρέει το Taj Mahal

Το Taj Mahal, το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ινδίας με περίπου τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, θα καταρρεύσει μέσα σε πέντε χρόνια αν δε ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.
 
Ο ποταμός Yamuna, ο οποίος αποτελεί συστατικό μέρος της αρχιτεκτονικής σύλληψης του Taj Mahal, καταστρέφεται από τη ρύπανση, τη βιομηχανία και την αποψίλωση των δασών.
 
Το Taj Mahal είναι χτισμένο πάνω σε ξύλινα θεμέλια και βυθισμένο σε πηγάδια, τα οποία τροφοδοτούνται από το ποταμό Yamuna. Το πρόβλημα είναι ότι ο ποταμός έχει σχεδόν στερέψει, καθώς έχει πέσει θύμα της ανάπτυξης στην Ινδία, η οποία έχει εκτοξευθεί στα ύψη, με αποτέλεσμα τα ξύλινα θεμέλια να σαπίζουν.
 
Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αντλεί νερό από το ποταμό, τα δέντρα έχουν κοπεί για να ανοίξουν νέοι δρόμοι, με αποτέλεσμα η ρύπανση να έχει αυξηθεί. Τα δέντρα προστάτευαν επίσης τη πόλη από τις τακτικές θύελλες σκόνης, οι οποίες έχουν άσχημες συνέπειες.
 
Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το Taj Mahal, καθώς κάθε χρόνο η στάθμη του νερού μειώνεται στα πέντε πόδια και αυξάνονται οι φόβοι ότι η ολόκληρη η περιοχή θα μετατραπεί σε άγονη. Οι περιβαλλοντικές εκστρατείες πιστεύουν πως μια εκστρατεία δεντροφύτευσης και ένας αγωγός νερού ίσως βελτιώσουν τη κατάσταση. Η ινδική κυβέρνηση έχει συστήσει σώμα για να ασχοληθεί με τη διατήρηση του Taj Mahal. Τα έργα καθυστέρησαν από το 2003 λόγω έλλειψης πόρων, όμως τώρα θα λάβουν προτεραιότητα.
protothema.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!