Δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες στη Σαουδική Αραβία...

Θα μπορούν να εκλέγουν και να εκλέγονται σύμφωνα με απόφαση του βασιλιά Αμπντάλα

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι οι γυναίκες θα έχουν πλέον το δικαίωμα να μετέχουν στο θρησκευτικό συμβούλιο Σούρα ως πλήρη μέλη και να παίρνουν μέρος στις δημοτικές εκλογές με δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ικανοποιώντας ένα από τα πάγια αιτήματα των ακτιβιστών.

Όπως εξήγησε μιλώντας προς τα μέλη του Συμβουλίου, «επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με την σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, αρχής γενομένης από την επόμενη θητεία».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου». Αυτό πάντως δεν θα ισχύσει στις δημοτικές εκλογές την προσεχή Πέμπτη κατά τις οποίες δεν επιτρέπεται να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα οι γυναίκες.

Οι ακτιβιστές στη Σαουδική Αραβία ζητούν εδώ και καιρό να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, οι οποίες απαγορεύεται να ταξιδεύουν, να εργάζονται, να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή ή ακόμα να οδηγούν.
Πηγή: το ΒΗΜΑ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!