Εκστρατεία: Μην πετάτε τα τρόφιμα στα σκουπίδια

Μην επόμενη φορά που θα θελήσετε να πετάξετε κάποιο φαγητό που σας περισσεύει ή δεν θέλετε να το φάτε, ξανασκεφτείτε το. Η αξιοποίηση των τροφίμων που δεν χρειαζόμαστε αποτελεί το νέο «στοίχημα» στην Αμερική, όπου έχει συναφθεί μια συμμαχία ανάμεσα στις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων, προκειμένου να μειωθούν οι τεράστιες ποσότητες φαγητού που καταλήγουν στα σκουπίδια.

Στη συμμαχία συμμετέχουν βιομηχανίες τροφίμων, ποτών και συσκευασιών. Όπως λένε οι ιθύνοντες του εγχειρήματος, στόχος είναι τα τρόφιμα αντί να αποστέλλονται μαζικά σε χώρουςυγειονομικής ταφής, να καταλήγουν στις τράπεζες τροφίμων για τους φτωχούς. 

Ένα σημαντικό μέρος των τροφίμων ενώ ακόμα είναι πλήρως βρώσιμα, πετιέται λόγω κακής εμφάνισης ή υπερβολικών οικιακών αποθεμάτων. Η συμμαχία αναγνωρίζει ότι η αλλαγή των συνηθειών των καταναλωτών θα είναι μια πρόκληση. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, περισσότεροι από 30 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων κατέληξαν σε χώρους υγειονομικής ταφής το 2009.

Οι περιβαλλοντικές συνέπειες είναι σημαντικές. Aρθρο που δημοσιεύτηκε σε επιστημονική επιθεώρηση υπολόγίσε ότι τα τρόφιμα που καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο της συνολικής κατανάλωσης τροφίμων στη χώρα. 

Επιπλέον, η σήψη των τροφίμων σε χωματερές απελευθερώνει σημαντικές ποσότητες μεθανίου, ένα αέριο που συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. 
tanea


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!