«Όχι» Ομπάμα στην αναγνώριση της Παλαιστίνης από τον ΟΗΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε σαφές χθες ότι εάν οι Παλαιστίνιοι αποπειραθούν να επιτύχουν την αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ουάσινγκτον θα εμποδίσει αυτή την εξέλιξη.

«Εάν αυτή (η πρόταση) έλθει στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα αντιταχθούμε πολύ σθεναρά, ακριβώς επειδή θεωρούμε ότι θα ήταν αντιπαραγωγική. Δεν θεωρούμε ότι πραγματικά θα οδηγούσε στο αποτέλεσμα που θέλουμε, που είναι μια λύση δύο κρατών», είπε ο Ομπάμα.

Την περασμένη εβδομάδα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν βέτο εάν κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας μια πρόταση απόφασης για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους, όμως ο Ομπάμα δεν είχε αναφερθεί άμεσα στο θέμα ως χθες.

«Αυτό που έχουμε πει είναι πως το ότι (οι Παλαιστίνιοι) πάνε στον ΟΗΕ είναι ένας περισπασμός, δεν επιλύει το πρόβλημα. Το ζήτημα θα επιλυθεί μόνον εάν οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι καταλήξουν σε συμφωνία», δήλωσε.

Οι Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι θα προσπαθήσουν να θέσουν το αίτημά τους σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, όπου έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να ασκήσουν βέτο, όπως στο ΣΑ.

«Στο επίπεδο της Γενικής Συνέλευσης έχουμε λιγότερη επιρροή στην διαδικασία θα συνεχίσουμε να συζητάμε με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές για να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε ότι όποια ενέργεια λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη θα μπορέσει να οδηγήσει τα μέρη πίσω στο τραπέζι τον διαπραγματεύσεων αντί να τα απομακρύνει κι άλλο», είπε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς είπε την Κυριακή ότι οι παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να θέσουν το αίτημα αναγνώρισης κράτους στα Ηνωμένα Έθνη παρά τις αμερικανικές «απειλές» περί διακοπής της οικονομικής βοήθειας.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!