Έκρηξη σε πυρηνικό σταθμό στην Γαλλία,

Ένας κλίβανος εξερράγη  στον πυρηνικό σταθμό της Μαρκούλ, στη νότια Γαλλία, δημιουργώντας κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας, όπως ανέφεραν η πυροσβεστική υπηρεσία και η νομαρχία της Νιμ. 

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν στην έκρηξη, που ακολούθησε πυρκαγιά σε αποθήκη ραδιενεργών αποβλήτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Le Figaro.

Στο συγκρότημα της Μαρκούλ, το οποίο επεξεργάζεται ραδιενεργά υλικά από πυρηνικές μονάδες που παροπλίζονται, λειτουργεί ένας αντιδραστήρας πεπιεσμένου ύδατος για την παραγωγή τρίτιου.

Το Reuters όμως μεταδίδει ότι στη Μαρκούλ δεν υπάρχουν αντιδραστήρες.

Ο σταθμός  της Μαρκούλ βρίσκεται 100 χλμ νοτιοανατολικά του Παρισιού, κοντά στις μεσογειακές ακτές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε κάμινο όπου έλιωναν υλικά με χαμηλά επίπεδα ραδιενέργειας. 

Λίγο αργότερα δημιουργήθηκε ζώνη ασφάλειας και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία γύρω από το εργοστάσιο, δεν δόθηκε όμως εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Το εργοστάσιο της Μαρκούλ είναι σημαντικό κέντρο πυρηνικής έρευνας. Επεξεργάζεται επίσης ραδιενεργά υλικά από πυρηνικές μονάδες που παροπλίζονται, ανακυκλώνοντας πλουτώνιο από πυρηνικά όπλα για την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου «μείγματος οξειδίων», ή MOX.

Σύμφωνα με το Reuters, στο συγκρότημα δεν λειτουργούν αντιδραστήρες. Όπως όμως αναφέρει η Figaro, στη Μαρκούλ λειτουργεί ένας αντιδραστήρας πεπιεσμένου ύδατος για την παραγωγή τρίτιου.

Ενημέρωση για το συμβάν ανακοίνωσε ότι ζήτησε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA).

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!