Δορυφόρος βάρους 6,5 τόνων πρόκειται να πέσει στη Γη προειδοποιεί η NASA

«Τα κεφάλια ψηλά». Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τη NASA καθώς προειδοποιεί για την πτώση στη Γη ενός δορυφόρου βάρους 6,5 τόνων. Ο μεγάλος αυτός δορυφόρος ο οποίος ονομάζεται UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) ή δορυφόρος έρευνας της έξω ατμόσφαιρας, πρόκειται να καταπέσει σε κάποιο σημείο της Γης στα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

Όπως συμβαίνει σε τις ανάλογες περιπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου πρόκειται να καεί κατά την αναγκαστική αυτή επανείσοδο στην ατμόσφαιρα αλλά κάποια κομμάτια του πρόκειται να φτάσουν στο έδαφος προειδοποιούν στελέχη της NASA.

«Είναι νωρίς για να πούμε με ακρίβεια σε πιο σημείο ο UARS πρόκειτια να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και πια περιοχή της Γης θα επηρεαστεί αλλά η NASA επιτηρεί προσεκτικά τον δορυφόρο και θα σας κρατά ενήμερους» αναφέρει σε δήλωσή της η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος΄

Ο δορυφόρος είχε εκτοξευθεί το 1991 φερόμενος επί του διαστημικού λεωφορείου Atlantis για να σταματήσει να λειτουργεί στις 14 Δεκεμβρίου του 2005. Έχει μήκος 10,7 μέτρα και πλάτος 4,5. 
Η NASA προγραμματίζει για αύριο έκτατη συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!