Θα μας κάνουν καρτούν στα αεροδρόμια

Δεν θα μας βλέπουν γυμνούς αλλά καρτούν για να αποφεύγουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε αεροπλάνα. «Διακριτικοί» σαρωτές σώματος δοκιμάζονται στο Χίθροου
Νέοι σαρωτές που αντικαθιστούν τις γυμνές απεικονίσεις του ανθρώπινου σώματος με καρτούν δοκιμάζονται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, σε μία προσπάθεια σεβασμού της ιδιωτικότητας αλλά και της υγείας των επιβατών. Πρόκειται για σαρωτές κυμάτων της τάξης του χιλιοστόμετρου, οι οποίοι αντί για το γυμνό σώμα των ατόμων που ελέγχονται προβάλλουν εικόνες ανδρείκελων.
 
 
Επιπλέον, σε αντίθεση με τις ακτίνες Χ, η συγκεκριμένη τεχνολογία «αποκρούει» τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από το ανθρώπινο σώμα με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνει την υγεία των επιβατών. Οι ταξιδιώτες που θα ενεργοποιούν τους ανιχνευτές μετάλλων θα οδηγούνται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου μαζί με το προσωπικό ασφαλείας θα ελέγχουν την εικόνα του σαρωτή, στην οποία τα ύποπτα αντικείμενα απεικονίζονται με ένα κίτρινο κουτάκι.
 
 
Σύμφωνα με τον Ίαν Χάτσεσον, υπεύθυνο ασφαλείας της BAA στην οποία ανήκει το Χίθροου, αν οι δοκιμές του συστήματος αποδειχθούν επιτυχείς, οι εν λόγω σαρωτές θα τοποθετηθούν σε όλα τα αεροδρόμια της εταιρείας. «Θα είναι αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας και πολύ καλύτερη εμπειρία για τους επιβάτες» σχολίασε, προσθέτοντας ότι μελλοντικά οι σαρωτές σώματος θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους ανιχνευτές μετάλλων.
 
Ωστόσο, το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, το οποίο χρησιμοποιεί σαρωτές με ακτίνες Χ, ανακοίνωσε ότι οι ανιχνευτές κυμάτων χιλιοστόμετρου είναι λιγότερο αποτελεσματικοί. «Εξετάσαμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία αλλά πιστεύουμε ότι δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά για να τη χρησιμοποιήσουμε στα αεροδρόμια» δήλωσε εκπρόσωπος του αερολιμένα. «Για παράδειγμα δεν έχει τη δυνατότητα να διαπεράσει τα βρεγμένα ρούχα και έτσι αν βρέξει - και είμαστε στο Μάντσεστερ μην ξεχνάτε - τα παλτό θα πρέπει να αφαιρούνται» προσέθεσε.
 
 
Οι σαρωτές σώματος άρχισαν να χρησιμοποιούνται στη Βρετανία το 1009 μετά την απόπειρα του 24χρονου σήμερα Νιγηριανού, Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, να ανατινάξει αεροσκάφος της Delta Airlines που εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ ανήμερα των Χριστουγέννων, με εκρηκτικά που είχε τοποθετήσει στο εσώρουχό του.
newsit.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!