Η αμερικανική πρεσβεία «παρακολουθούσε» τους Έλληνες της Αυστραλίας!

Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Καμπέρα «αξιολογούσε» διάφορες εθνικές μειονότητες της χώρας, ανάμεσά τους και την ελληνική.

Αυτό προκύπτει από την δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων της ιστοσελίδας WikiLeaks.

Από τα έγγραφα προκύπτει ότι η πρεσβεία της Καμπέρας απαντούσε σε ερωτήσεις αμερικανικών υπηρεσιών.

Σε απάντηση ερώτησης -που δεν έγινε γνωστή- με έγγραφο που έχει τίτλο «Καμπέρα- Προφίλ του Περιβάλλοντος Ασφάλειας» και το οποίο η πρεσβεία έστειλε στην FBI, την CIA και στο αμερικανικό υπουργείο Αμύνης (US Defence Intelligence Agency) αναφέρει:

«Ναι υπάρχει μεγάλη ελληνική κοινότητα καθώς και Μαλαισιανή, Λιβανέζικη, Σερβική, Ινδονησιακή και Πακιστανική καθώς και αυξανόμενη κοινότητα Αιθίοπων, Σομαλών και Σουδανικών στο Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη».

Καμιά άλλη αναφορά στην ελληνική ομογένεια δεν υπάρχει αλλά το γεγονός πως συμπεριλήφθηκε σε έγγραφο μαζί με άλλες εθνικές μειονότητες που κατά τους Αμερικανούς ενδέχεται να έχουν άτομα με τρομοκρατικές διασυνδέσεις στις τάξεις τους είναι αξιομνημόνευτο.

Προφανώς και η ελληνική παροικία ήταν ή είναι υπό «παρακολούθηση», ισχυρίστηκαν παράγοντες της ομογένειας.

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφερόταν κυρίως σε διαδηλώσεις που έγιναν στην Αυστραλία για θέματα όπως το Παλαιστινιακό, του Κοσσυφοπεδίου κ.α. που είχαν και «αντιαμερικανικό» χαρακτήρα.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!