Η Ελλάδα θα πτωχεύσει με... το δεύτερο πακέτο διάσωσης

Προσδιόρισε μάλιστα τον χρόνο της πτώχευσης μέσα στους επόμενους μήνες του 2011, τη στιγμή δηλαδή που θα ενεργοποιηθεί το "πακέτο" και θα ολοκληρωθεί το roll over (η επέκταση των λήξεων των ελληνικών ομολόγων)...

Μπορεί οι Ελληνες να έχουν υποστεί ουκ ολίγα μέτρα λιτότητας από τον χειμώνα του 2009 που ξέσπασε η κρίση στη χώρα και να ετοιμάζονται να δεχθούν και νέες... πιέσεις στον οικονομικό τους προϋπολογισμό από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου, ωστόσο οι ξένοι οίκοι θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει ήδη... πτωχεύσει!

Ο επικεφαλής διεθνών κρατικών αξιολογήσεων της Standard & Poor's, Ντέιβιντ Μπέερς, υπογράμμισε χθες πως "το σχέδιο των Ευρωπαίων, σύμφωνα με το οποίο οι ιδιώτες θα συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, αποτελεί χρεοκοπία, καθώς περιλαμβάνει ελάφρυνση του χρέους".

Προσδιόρισε μάλιστα τον χρόνο της πτώχευσης μέσα στους επόμενους μήνες του 2011, τη στιγμή δηλαδή που θα ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο "πακέτο" και θα ολοκληρωθεί το roll over (η επέκταση των λήξεων των ελληνικών ομολόγων)...

Θυμίζουμε ότι τον προηγούμενο μήνα η S&P υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε "CC" από "CCC" προηγουμένως, επικαλούμενη την πιθανότητα η χώρα να μην καταφέρει να ανταποκριθεί σε κάποιες τουλάχιστον από τις υποχρεώσεις της. Μάλιστα δεν απέκλεισε και νέα υποβάθμιση, αφού το outlook της αξιολόγησης ήταν "αρνητικό".

Ο διεθνής οίκος, αναλύοντας τα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, είχε καταλήξει πως η προτεινόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα οδηγούσε σε "επιλεκτική χρεοκοπία" βάσει της μεθοδολογίας της αξιολόγησης.

Η S&P είχε χαρακτηρίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία ως "προβληματική συναλλαγή", καθώς, όπως είχαν δηλώσει κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, είναι πιθανό να επιφέρει ζημιές στους εμπορικούς πιστωτές. Σύμφωνα με τον οίκο, ο σκοπός της ανταλλαγής/μετακύλισης του χρέους ήταν να δώσει περισσότερο χρόνο στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα, ωστόσο, με βάση τα δικά του κριτήρια, ο "προβληματικός" δανειολήπτης δεν θα καταφέρει να πληρώσει το χρέος του ολόκληρο εντός της προθεσμίας.

ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!