Πήγε ο Μάρκο Πόλο στην Κίνα;

Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Μάρκο Πόλο δεν πήγε ποτέ στην Κίνα και την Άπω Ανατολή, αλλά η περιγραφή του ταξιδιού του αποτελεί προϊόν συρραφής διηγήσεων και ιστοριών που άκουσε από «δεύτερο χέρι» από Πέρσες εξερευνητές όταν τους συνάντησε στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Αιτία της αμφισβήτησης αποτελούν οι ανακρίβειες και οι αντιφάσεις στις οποίες πέφτει σχετικά με τις επιδρομές του Μογγόλου Κουμπλάι Χαν στην Ιαπωνία το 1274 και το 1281.

Συγχέει τις δύο αποστολές και δανείζεται λεπτομέρειες από τη δεύτερη αποστολή για να περιγράψει την πρώτη.

«Στην αναφορά του για την πρώτη εισβολή, περιγράφει ότι ο στόλος αφήνοντας την Κορέα δέχθηκε χτύπημα από τυφώνα πριν φτάσει στις ιαπωνικές ακτές», κάτι που σύμφωνα με τον Daniele Petrella του Πανεπιστημίου της Νάπολη, δεν μπορεί να έχει συμβεί γιατί το φαινόμενο καταγράφηκεη το 1281, δηλαδή 7 χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ανακρίβειες υπάρχουν και για το στόλο των Μογγόλων με βάση τα απομεινάρια των πλοίων τους που βρέθηκαν στις ιαπωνικές ακτές.
Ο Μάρκο Πόλο τα περιγράφει ως πλοία με 5 κατάρτια ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή και με βάση τις ανασκαφές είχαν μόνο τρία. Επίσης περιγράφοντας το χώρο όπου επιδιορθώνονταν τα μογγολικά πλοία χρησιμοποιεί τη λέξη «chunam», που στα κινέζικα και μογγολικά δεν σημαίνει τίποτα, αλλά είναι περσική.

Ο εξερευνητής υποστήριξε ότι έχει εργαστεί ως απεσταλμένος στην αυλή του Κουμπλάι Χαν, αλλά το όνομά του δεν υπάρχει σε κανένα από τα αρχεία που έχουν διασωθεί.

‘Άλλο ένα σημείο που κάνει επιφυλακτικούς τους ερευνητές είναι το γεγονός πως παρά την παρατηρητικότητά του ο Μάρκο Πόλο δεν έχει κάνει καμία αναφορά για τα τελετουργικά στην καθημερινότητα των Κινέζων, τα έθιμά τους, το τσάι ή ακόμα και το Σινικό Τείχος.

Επίσης ποτέ δε βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει την παρουσία του Μάρκο Πόλο στην Άπω Ανατολή.


newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!