Ο Τσάβες ενόχλησε τη Standard and Poor's

Μετά τις εξαγγελίες του Ούγο Τσάβες περί εθνικοποίησης της βιομηχανίας χρυσού ήρθε η υποβάθμιση από την Standard and Poor's. Αναφορά και στην υγεία του

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Βενεζουέλας κατά μία βαθμίδα την Παρασκευή, επικαλούμενος τους "πολιτικούς κινδύνους", τους οποίους χαρακτήρισε "πιστωτική αδυναμία" για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Σε ανακοινωθέν του, ο οίκος ανέφερε ότι μείωσε από BB- σε B+ το αξιόχρεο της χώρας, προσθέτοντας ότι η προοπτική είναι "σταθερή".

Ο οίκος ανέφερε ότι η απόφαση αυτή αντανακλά την αλλαγή της μεθόδου με την οποία αποτιμά τον "πολιτικό κίνδυνο" στις αξιολογήσεις του για τα κράτη, και ο οποίος αποτελεί "μια πιστωτική αδυναμία για τη Βενεζουέλα".

Επικαλέστηκε επίσης την "μέτρια κατάσταση" όσον αφορά την δημοσιονομική πολιτική και τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, τον "επεμβατικό" χαρακτήρα της κυβέρνησης Τσάβες και την πολιτική ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει.

"Το μεταβαλλόμενο και αυθαίρετο νομικό πλαίσιο, ο έλεγχος των τιμών και του συναλλάγματος και άλλα απρόβλεπτα οικονομικά μέτρα υποσκάπτουν τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα και πλήττουν την παραγωγικότητα εξασθενίζοντας την οικονομία της Βενεζουέλας", υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης στο ανακοινωθέν του.

"Οι τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με την υγεία του προέδρου Ούγο Τσάβες εντείνουν ακόμα περισσότερο την πολιτική αβεβαιότητα" προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο 56χρονος σοσιαλιστής πρόεδρος έχει υποβληθεί σε δύο κύκλους χημειοθεραπείας στην Κούβα από τον Ιούλιο, αφού εγχειρίσθηκε για του αφαιρεθεί ένας όγκος. Μετά την επιστροφή του στο Καράκας, ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τρίτη προεδρική θητεία.

Η υποβάθμιση από τον S&P ακολουθεί την κυβερνητική ανακοίνωση ότι πρόκειται να εθνικοποιηθεί η βιομηχανία του χρυσού και να επαναπατρισθούν τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας που βρίσκονται στο εξωτερικό.

- news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!