Κατασχέθηκαν 1,2 τόνοι κοκαΐνη σε γιοτ στη Βρετανία

Τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη χώρα, κατέσχεσε τελωνειακή υπηρεσία της Βρετανίας σε ένα υπερπολυτελές γιοτ αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, μετά από μία εξονυχιστική έρευνα έξι ημερών.

Η ποσότητα της κοκαΐνης είναι 1,2 τόνους και έχει τελική αξία πώλησης που εκτιμάται πως φθάνει τα 300 εκατομμύρια λίρες. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί θα επαρκούσε να ικανοποιήσει σχεδόν το ένα τρίτο της ετήσιας ζήτησης για το συγκεκριμένο ναρκωτικό.

Με ιδιαίτερη μαεστρία είχαν κρύψει την κοκαίνη κάτω από το πάτωμα της πισίνας του γιοτ Louise στο λιμάνι Σαουθάμπτον τον Ιούνιο, σύμφωνα με την υπηρεσία φύλαξης των συνόρων και τελωνείων.

Οι βρετανικές αρχές συνέβαλαν ακολούθως στη σύλληψη από την ολλανδική αστυνομία έξι ανδρών στην Ολλανδία και στο Βέλγιο.

Η κοκαΐνη, κατά τις βρετανικές αρχές, είχε αρχικά συσκευαστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πλοίου στη Βενεζουέλα, πριν το γιοτ μεταφερθεί από τις Παρθένες Νήσους της Βρετανίας στο Σαουθάμπτον μέσα σε φορτηγό πλοίο.

Η κατασχεθείσα κοκαΐνη, είχε καθαρότητα 90%, πολύ υψηλότερη από ό,τι οι ποσότητες που κατάσχονταν στη Βρετανία ως σήμερα και είναι 63% κατά μέσον όρο.

Πέραν της κοκαΐνης, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν επίσης 40.000 ευρώ σε μετρητά και ένα όπλο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ακόμα παρέχοντας πληροφορίες η Υπηρεσία Δίωξης Σοβαρών Εγκλημάτων της βρετανικής αστυνομίας και οι γαλλικές τελωνειακές αρχές.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!