Συρία: 100 νεκροί διαδηλωτές από τανκς!

Σφαγή στην πόλη Χάμα της Συρίας όπου τανκ εισέβαλαν σε διαδήλωση και έπεσαν νεκροί 95 άνθρωποι. Η διαδήλωση της Κυριακής ήταν μία από τις μεγαλύτερες κατά του προέδρου Άσαντ. Συνολικά οι νεκροί την Κυριακή ήταν πάνω από 100.

"Ο στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση στη Χάμα και άνοιξαν πυρ στους πολίτες, σκοτώνοντας 95", είπε εκπρόσωπος οργάνωσης ο οποίος υποστήριξε ότι έχει καταρτίσει έναν κατάλογο όπου μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τα ονόματα 62 θυμάτων. Πρόσθεσε ότι "19 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντέιρ Έζορ, 6 στο Χαράκ και ένας στο Μπουκάμαλ".

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Χάμα, το κρατικό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι δεκάδες ένοπλοι έχουν ανέβει σε στέγες κτιρίων στη Χάμα και "πυροβολούν για να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους", δικαιολογώντας την επέμβαση του στρατού.

Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ βρίσκεται αντιμέτωπος για πρώτη φορά στην 11ετή του θητεία με κοινωνική αναταραχή και ξεσηκωμό, στα προτυπα των εξεγέρσεων σε Τυνησία και Αίγυπτο. Η καταστολή είναι απόλυτη στη χώρα που έχει διώξει όλους τους δημοσιογράφους που δεν ελέγχει το καθεστώς.
 
Στη συγκεκριμένη πόλη είχε εξαπολύσει σφαγή και ο πατέρας του Χαφέζ Αλ Άσαντ τον 1982. Είχε στείλει στρατό για να καταστείλει εξέγερση, με 30.000 αμάχους να πέφτουν νεκροί.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, από την αρχή της τωρινής εξέγερσης έχυον πέσει νεκροί πάνω από 1600 άνθρωποι ενώ κοντά 3.000 αντιφρονούντες έχουν εξαφανιστεί. Περίπου 26.000 έχουν συλληφθεί - πολλοί έχουν υποστεί βασανιστήρια στις φυλακές.

newsit.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!