Λιβύη: Δολοφόνησαν τον στρατιωτικό ηγέτη των αντικαθεστωτικών

Το 'Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο' ανακοίνωσε, ότι "σκοτώθηκε από επιτεθέντες ο στρατηγός Αμπντέλ Φάταχ Γιουνές, που είχε προσχωρήσει στην εξέγερση" κατά του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.
Τη δολοφονία του Αμπντέλ Φατά Γιουνές, επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Λίβυων αντικαθεστωτικών, ανακοίνωσε το «Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο».
 
Οι πληροφορίες για τις συνθήκες του περιστατικού δεν έχουν ξεκαθαριστεί, αλλά φαίνεται πως ο Γιουνές πυροβολήθηκε λίγη ώρα μετά την κλήση του από την ηγεσία των αντικαθεστωτικών προκειμένου να συζητήσει μαζί του για «επιχειρησιακά θέματα», όπως αναφέρει το Reuters βάσει της ανακοίνωσης του Συμβουλίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αssociated Press από τις τάξεις των αντικαθεστωτικών, ο Γιουνές -τέως υπουργός του Καντάφι που είχε αυτομολήσει- και δύο συνεργάτες του είχαν «συλληφθεί» από τους αντικαθεστωτικούς λίγο πριν τη δολοφονία και θα μεταφέρονταν για ανάκριση, καθώς υπήρχαν υποψίες πως ο κύκλος του διατηρούσε επαφές με το λιβυκό καθεστώς.
 
Ο Γιουνές και οι δύο συνεργάτες του πυροβολήθηκαν ενώ μεταφέρονταν από το ανατολικό μέτωπο των επιχειρήσεων.
 
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Μουσταφά Αμπντούλ Τζαλίλ ανέφερε πως «συνελήφθη» ο αρχηγός της ομάδας ενόπλων που επιτέθηκαν στον Γιουνές.
 
Πάντως, ο Τζαλίλ χαρακτήρισε στην ανακοίνωσή του τον Γιουνές ως «έναν από τους ήρωες της επανάστασης της 17ης Φεβρουαρίου».
newsit.gr
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!