Ισραηλινοί κομάντος κατέλαβαν το «Dignite al-Karama»

Την αναμενόμενη κατάληξη είχε η προσπάθεια του «Dignite al-Karama», του γαλλικού γιοτ που απέπλευσε το βράδυ του Σαββάτου από το Καστελλόριζο δηλώνοντας ψευδώς ως προορισμό το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας: ισραηλινοί κομάντος κατέλαβαν χθες το πρωί το πλοίο ενόσω έπλεε σε διεθνή ύδατα, κάπου 40 μίλια από τις ακτές, και το οδήγησαν στο Ασντόντ, όπου οι ξένοι ακτιβιστές επρόκειτο να ανακριθούν και κατόπιν, «όσο το δυνατόν πιο σύντομα», να απελαθούν «στις χώρες καταγωγής τους».

Ουδείς από τους 17 επιβαίνοντες - τρεις δημοσιογράφοι, μία εκ των οποίων η ισραηλινή Αμίρα Χας, ακτιβιστές από τη Γαλλία, τη Σουηδία, τον Καναδά και την Ελλάδα καθώς και μέλη του πληρώματος - δεν προέβαλε αντίσταση. Οπως έσπευσε να διευκρινίσει ο ισραηλινός ταξίαρχος Ράνι Μπεν-Γεχούντα, «η κατάληψη έγινε με τάξη και αυτοσυγκράτηση κανείς δεν τραυματίστηκε και το πλοίο δεν υπέστη ζημιές».

Το Ισραήλ είχε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να επιτρέψει στο «Dignite» - το μοναδικό από τα πλοία του Στολίσκου της Ελευθερίας ΙΙ που κατάφεραν να αποπλεύσουν με προορισμό τη Γάζα - να πλησιάσει στην περιοχή την οποία ελέγχει η Χαμάς από το 2006. Δεν θέλει όμως ούτε να επαναληφθούν σκηνές ανάλογες με εκείνες που διαδραματίστηκαν ανοιχτά της Γάζας τον Μάιο του 2010, όταν ισραηλινοί κομάντος σκότωσαν πάνω στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά» 9 τούρκους ακτιβιστές, τραυματίζοντας τις σχέσεις με την Τουρκία.

tanea.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!