«Επετειακή» επίθεση σχεδίαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν

Νέα επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών στα δέκα χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σχεδίαζε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. 

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους η οικονομική εφημερίδα γράφει πως βρέθηκαν στην κατοικία όπου διέμενε ο Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν κάποιες «επικοινωνίες» για το θέμα αλλά δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως αυτή η «συνωμοσία εν τη γενέσει της» θα ετίθετο σε εφαρμογή.

«Ο Μπιν Λάντεν και ο επικεφαλής των επιχειρήσεών του, ο Ατίγια Αμπντ αλ-Ραχμάν, είχαν ανταλλάξει απόψεις για τη σύνθεση της ομάδας που θα αναλάμβανε να πραγματοποιήσει την επίθεση και ο Μπιν Λάντεν απέρριπτε συστηματικά τα ονόματα που πρότεινε ο Ραχμάν», αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι σημειώσεις και οι φάκελοι που κατασχέθηκαν από τον αμερικανικό στρατό στις ημέρες που ακολούθησαν την επιδρομή της 2ας Μαΐου έδειξαν επίσης πως ο Μπιν Λάντεν προέβλεπε να πραγματοποιηθούν πολλές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και άλλων δυτικών στόχων.

Στο άρθρο προστίθεται ότι ο Μπιν Λάντεν ήθελε να πλήξει μεγάλες αμερικανικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Λος Άντζελες, καθώς και τρένα και αεροπλάνα, και ανέφερε συμβολικές ημερομηνίες για τις επιθέσεις αυτές, όπως η 4η Ιουλίου, εθνική γιορτή των Ηνωμένων Πολιτειών, ή η επέτειος των δέκα ετών από την 11η Σεπτεμβρίου, το ερχόμενο φθινόπωρο.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!