Μήνυση κατά του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για «εγκλήματα πολέμου»

Ο Λίβυος γενικός εισαγγελέας, Μοχάμεντ Ζέκρι Μαχτζούμπι δήλωσε ότι κατέθεσε μήνυση στα λιβυκά δικαστήρια εναντίον του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Αντερς Φο Ράσμουσεν για «εγκλήματα πολέμου», καθώς περισσότεροι από 1.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και ακόμη 4.500 έχουν τραυματιστεί στη διάρκεια των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη.

"Ως γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο Ράσμουσεν είναι υπεύθυνος για τη δράση αυτού του οργανισμού ο οποίος επιτέθηκε εναντίον άοπλου πληθυσμού σκοτώνοντας 1.108 άμαχους και τραυματίζοντας 4.537 ακόμη στη διάρκεια βομβαρδισμών στην Τρίπολη και σε άλλες πόλεις και χωριά" της χώρας, επεσήμανε ο Μαχτζούμπι μιλώντας στον ξένο Τύπο από την Τρίπολη.Αναφέρθηκε, επίσης, στο κατηγορητήριο βάσει του οποίου ο Ράσμουσεν κατηγορείται για "εγκλήματα πολέμου", "απόπειρα δολοφονίας του ηγέτη της επανάστασης Μουάμαρ Καντάφι", "προμελετημένη επίθεση εναντίον αθώων πολιτών", "δολοφονίες παιδιών" και "απόπειρα ανατροπής του λιβυκού καθεστώτος και αντικατάστασής του με ένα εξαρτημένο καθεστώς που θα επιτρέπει στο ΝΑΤΟ και τις δυτικές χώρες να ελέγχουν τον πλούτο" της Λιβύης.

Γι' αυτούς τους λόγους ζήτησε από τα "αρμόδια λιβυκά δικαστήρια να δικάσουν τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ".

Σύμφωνα με τον Μαχτζούμπι στο μέλλον θα κατατεθούν και άλλες μηνύσεις εναντίον του ΝΑΤΟ σε διεθνή δικαστήρια.

enet.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!