Βόμβες «εμφυτεύματα» σε ανθρώπους φοβούνται οι Αμερικανοί

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τις αεροπορικές εταιρείες για την πιθανότητα νέου είδους τρομοκρατικών επιθέσεων. Αυτή τη φορά, η υπόθεση έχει να κάνει με τρομοκράτες που θα «κουβαλούν» τα εκρηκτικά μέσα στον οργανισμό τους, έπειτα από επέμβαση στην οποία θα υποβάλλονται, κι αυτό για να μειωθεί ο κίνδυνος του να τους πιάνουν στα σημεία ελέγχου των αεροδρομίων.

Σαν αποτέλεσμα, τα αεροπορικά ταξίδια των τουριστών, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, ίσως να διαρκούν περισσότερο χρόνο διότι οι έλεγχοι των επιβατών αναμένονται εξονυχιστικοί και πολύ πιο κουραστικοί για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ.  

Το FBI και η Υπηρεσία Πληροφοριών απέστειλαν υπόμνημα σε αξιωματούχους ολόκληρης της χώρας, την Τετάρτη, σχετικά με το «σώμα πακέτο» περιγράφοντας τη διαδικασία ως «μία εγκληματική τακτική με πιθανά τρομοκρατικά αποτελέσματα». 

Σύμφωνα με το υπόμνημα το οποίο έφθασε στα χέρια δημοσιογράφων του πρακτορείου Associated Press, αναφερόταν σε μία υπόθεση Κολομβιανών μαφιόζων που το 2005 κατηγορήθηκαν ότι, με χειρουργική επέμβαση, τοποθέτησαν ναρκωτικά σε βαποράκια τους τα οποία και θα προσπαθούσαν να περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου.

Οι εμφυτευμένες σε ανθρώπινα σώματα βόμβες δεν είναι καινούρια εφεύρεση, όμως σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών η χρήση της βρίσκεται σε έξαρση. Προς το παρόν, τα ειδικά μηχανήματα ελέγχου επιβατών στα αεροδρόμια δεν τις ανιχνεύουν.

Η επέμβαση για να εμφυτευθούν η βόμβα ή τα εκρηκτικά μπορεί να γίνει μία με δύο ημέρες πριν από το «χτύπημα».

Παρόλο που οι έλεγχοι έχουν ενταθεί μετά και την 11η Σεπτέμβρη 2001, άλλο τόσο έχει αναπτυχθεί και η δημιουργική σκέψη των τρομοκρατών που ψάχνουν για ευφάνταστους τρόπους ώστε να πετύχουν το στόχο τους, χωρίς να είναι κάτι που εκπλήσσει τους ειδικούς.

protothema.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!