Ανεξαρτητοποιείται το Νότιο Σουδάν

Αντιπροσωπεία στην οποία μετέχουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, με επικεφαλής την πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις θα εκπροσωπήσει τη χώρα στους εορτασμούς της ανεξαρτησίας του Νοτίου Σουδάν το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Εκτός από τον Πάουελ που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην πρώτη θητεία του Τζορτζ Μπους, στην αντιπροσωπεία θα μετάσχουν επίσης ένας βουλευτής της Βουλής των Αντιπροσώπων και αρκετοί υψηλόβαθμοι διπλωμάτες όπως ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Σουδάν Πρίνστον Λάιμαν.

Το Νότιο Σουδάν ετοιμάζεται να ανακηρύξει την ανεξαρτησία του ύστερα από πέντε δεκαετίες σύγκρουσης με το Βορρά. Ωστόσο ορισμένα βασικά θέματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί όπως η χάραξη των συνόρων, η κατανομή των εσόδων από το πετρέλαιο, το καθεστώς των πολιτών του Νότιου Σουδάν που θα διαμένουν στο Βορρά.

Στις 7 Φεβρουαρίου, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νοτίου Σουδάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε ανακοινώσει ότι η χώρα του θα αναγνωρίσει το «κυρίαρχο και ανεξάρτητο» κράτος τον Ιούλιο.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!