Μαίνεται η φωτιά γύρω από πυρηνικό εργοστάσιο

Γύρω από τις εγκαταστάσεις τουεθνικού εργαστηρίου πυρηνικών όπλων του στρατού των ΗΠΑ, στο Λος Άλαμοςμαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιάστο Νέο Μεξικό.

Το εργοστάσιο έκλεισε την Δευτέρα ενώ πρόσβαση σε αυτό έχει μόνο το προσωπικό με «ουσιαστικά καθήκοντα». Οι αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας παραμένουν καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι όλα τα πυρηνικά απόβλητα βρίσκονται σε σφραγισμένα βαρέλια και έχουν τοποθετηθεί σε καλά προστατευόμενες περιοχές κάτω από το έδαφος.

Στο εργοστάσιο απασχολούνται 11.800 άνθρωποι, ενώ στην γειτονική πόλη του Λος Άλαμος, η οποία έχει εκκενωθεί, μένουν άλλοι 12.000 άνθρωποι.

Η φωτιά “Las Conchas” που έχει κάψει μέχρι στιγμής 49.000 στρέμματα πέρασε για πρώτη φορά μέσα στον περιφραγμένο χώρο του κέντρου ερευνών με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να ανησυχούν για την κοντινή εγκατάσταση στα δυτικά του εργαστηρίου, μέσα στην οποία υπάρχουν 30 χιλ. βαρέλια το καθένα από τα οποία περιέχει 208 λίτρα πυρηνικά απόβλητα από πλουτώνιο.

newsbomb.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!