Η Λαγκάρντ στο τιμόνι του ΔΝΤ

Την εκλογή της στήριξαν ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και ΕΕ. Η πενταετής θητεία της ξεκινά στις 5 Ιουλίου. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ιδίως στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει

Με αστραπιαίες διαδικασίες το συμβούλιο του ΔΝΤ εξέλεξε χθες τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, στην ηγεσία του Οργανισμού. Εχοντας την πλήρη στήριξη των ισχυρών δυνάμεων -ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας- όπως φυσικά και της ΕΕ, η 55χρονη Γαλλίδα υπουργός γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει καθήκοντα γενικής διευθύντριας στην ιστορία του ΔΝΤ. Η πενταετής θητεία της ξεκινά στις αρχές Ιουλίου. Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ιδίως στην Ελλάδα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει από τις πρώτες ημέρες της θητείας της.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέλεξε τη Γαλλίδα υπ. Οικονομικών να διατελέσει γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για μία πενταετή θητεία, που θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουλιου 2011", ανέφερε ανακοίνωση του οργανισμού. Αμέσως μετά την εκλογή της, η Λαγκάρντ δεσμεύθηκε ότι θα εργαστεί ώστε ο Οργανισμός να υπηρετεί τις χώρες-μέλη του με την ίδια αποφασιστικότητα όπως και στο παρελθόν. Νίκη για τη Γαλλία χαρακτήρισαν τα Ηλύσια Πεδία την εκλογή της Λαγκάρντ στη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ. "Ο πρόεδρος Σαρκοζί θα συνομιλήσει με την κυρία Λαγκάρντ για να τη συγχαρεί", ανακοίνωσε το γαλλικό προεδρικό μέγαρο.

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση του συμβουλίου του διεθνούς Οργανισμού, για να εξετάσει τις δύο υποψηφιότητες για τη θέση του γενικού διευθυντή -της Λαγκάρντ, δηλαδή, και του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Μεξικού, Αγκουστίν Κάρστενς-, οι ΗΠΑ εξεδήλωσαν επίσημα τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα της Γαλλίδας υπουργού, σφραγίζοντας ουσιαστικά την ανάδειξή της, καθώς ήδη την έχουν υποστηρίξει η ΕΕ και η Κίνα.

"Το χάρισμα και η διεθνής εμπειρία της Λαγκάρντ την καθιστούν ικανή να διοικήσει τον Οργανισμό σε μια κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ. Η Λαγκάρντ κέρδισε από την αρχή την υποστήριξη της Ευρώπης για την αντικατάσταση του Ντομινίκ Στρος Καν, ενώ κατάφερε να γοητεύσει την Κίνα και τη Ρωσία.

ethnos.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!