Θα ξεμείνουν από δανεικά οι ΗΠΑ

«Επιλεκτική χρεοκοπία» απειλεί την υπερδύναμη

Σε περίπου έξι βδομάδες, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να «ξεμείνουν» από δανεικά χρήματα. Ο κίνδυνος στάσης πληρωμών είναι ορατός αν το Κογκρέσο δεν αυξήσει στις 2 Αυγούστου το ανώτατο όριο κρατικού χρέους, πάνω δηλαδή από τα 14,3 τρισ. δολάρια. Αν η αμερικανική κυβέρνηση δεν καταβάλει το αντίτιμο για το κουπόνι του ομολόγου που λήγει στις 15 Αυγούστου, τότε, σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης η χώρα θα τεθεί σε τροχιά «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Αν το Κογκρέσο δεν αποφασίσει να παρέμβει μέχρι τότε, το πλουσιότερο έθνος του κόσμου -ανίκανο να δανείζεται 4 δισ. δολ. προκειμένου να πληρώσει τους λογαριασμούς του-  διακινδυνεύει να φανεί αφερέγγυο. Ή όχι;

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία» ακούγοντας μια τέτοια εξέλιξη από τα χείλη του υπουργού Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, τα επιτόκια θα εκτοξεύονταν, οι αξίες των μετοχών και των κατοικιών θα βούλιαζαν, οι αποταμιεύσεις και οι επενδύσεις θα στέρευαν, οι θέσεις εργασίας θα εξαφανίζονταν, οι επιχειρήσεις θα αποτύγχαναν και τα πάντα, από φορολογικές αποζημιώσεις έως μισθούς στρατευμάτων, θα έμεναν απλήρωτα. Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Μπεν Μπερνάνκι, υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε σε «σοβαρές αναταραχές» τις χρηματαγορές, χαμηλότερη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, θα προκαλούσε ζημιά στο δολάριο και στα κρατικά χρεόγραφα. 

Η «δεξαμενή σκέψης» Third Way ισχυρίζεται ότι θα μπορούσαν να χαθούν 642.500 θέσεις εργασίας, να προστεθούν 19.175 δολάρια σε κάθε στεγαστικό δάνειο και να περικοπούν 8.816 δολάρια από ένα τυπικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

newsbeast.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!