Μνημείο για τις μάγισσες που κάηκαν στην πυρά

Μνημείο για αυτούς που κάηκαν στην πυρά επειδή κατηγορούνταν για μαγεία το 17ο αιώνα εγκαινιάστηκε στη Νορβηγία από τη βασίλισσα Σόνια.

Την περίοδο 1598-1692, 135 άτομα κατηγορήθηκαν για μαγεία και μεταξύ αυτών ήταν κοριτσάκια κάτω των 12 ετών. Από τους 135 κάηκαν ζωντανοί91 άνθρωποι στην περιοχή Βάρντοε που θεωρείται από τους ιστορικούς επίκεντρο του κυνηγιού μαγισσών στη χώρα.

Το μνημείο σχεδίασε ο Ελβετός αρχιτέκτονας, Πέτερ Τζούμτορ, το οποίο είναι μια μακρόστενη αίθουσα με παρατεταγμένες κάρτες αναφορικά με τις 77 γυναίκες και τους 14 άνδρες οι οποίοι κατηγορήθηκαν για αίρεση ή για συνεργασία με το Διάβολο. 

Η Λουίζ Μπουρζουά, Αμερικανή καλλιτέχνιδα, κατασκεύασε ένα κάθισμα απ' όπου ξεπηδούν φλόγες, στο σημείο όπου τοποθετούνταν οι πάσσαλοι για τις πυρές.

Τα εγκαίνια δεν έγιναν σε τυχαία ημερομηνία αφού επιλέχθηκε να συμπέσει με την παραμονή του Αγίου Ιωάννη που γιορτάζεται στη χώρα με μεγάλες φωτιές.

cosmo.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!