Το μίσος που δεν ξεχνιέται

Προτεστάντες και καθολικοί στο Άλστερ της Β. Ιρλανδίας ήρθαν ξανά σε σύγκρουση με αφορμή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και βαθύτερη αιτία τη διαφωνία τους για την κυριαρχία της Βρετανίας στην περιοχή.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη γειτονιά Σορτ Στραντ, όπου διαμένουν καθολικοί, ωστόσο ο στόχος των ενόπλων δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκαν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην περιοχή. Η αστυνομία υπολογίζει ότι περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στις ταραχές την Τρίτη. Δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Οι πολιτικοί περιέγραψαν τις συγκρούσεις ως τις χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή την τελευταία δεκαετία.

Έπειτα από μακρά περίοδο ηρεμίας, η ένταση στη Βόρεια Ιρλανδία έχει αναβιώσει τους τελευταίους μήνες. Η ένταση τυπικά αυξάνεται τους θερινούς μήνες λόγω της καθιερωμένης παρέλασης της 12ης Ιουλίου των προτεσταντών στους δρόμους του Μπέλφαστ, οι οποίοι γιορτάζουν τη νίκη του Άγγλου Βασιλιά Γουλιέλμου Γ' έναντι του καθολικού προκατόχου του Ιάκωβου Β'.

"Δεν μπορώ να θυμηθώ παρόμοια κατάσταση την τελευταία δεκαετία στην περιοχή", δήλωσε ο Κολμ Μακέβιτ μέλος της τοπικής βουλής με το κόμμα των Εθνικιστών (SDLP).

Από την πλευρά της η αστυνομία θεωρεί υπεύθυνα τα μέλη της παραστρατιωτικής τοπικής οργάνωσης UVF που στηρίζει την κυριαρχία των Βρετανών στην περιοχή και στο παρελθόν έχει δώσει δείγματα μερικών από τις πιο αιματηρές και θανατηφόρες επιθέσεις που έχει δει η Β. Ιρλανδία.

Μετά την συμφωνία του 1998 που είχε συναφθεί μεταξύ Ρεπουμπλικανών και προτεσταντών για παύση πυρός και ειρήνη στον τόπο, τα πράγματα είχαν ηρεμήσει.

Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως τα μίση ενυπάρχουν βαθιά ριζωμένα στους πολίτες και εκδηλώθηκαν και πάλι με αιματηρά αποτελέσματα και σοβαρούς τραυματισμούς.

http://news247.gr


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!