«Ευχαριστώ» Παπούλια σε Ομπάμα

Τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπέρ της Ελλάδας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με την ευκαιρία της επίσκεψης, την Δευτέρα, αντιπροσωπείας του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute-AHI) με ομογενείς φοιτητές στο Προεδρικό Μέγαρο.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδιαφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα. Και μίλησε στους ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν το ξεχνάμε. Τον ευχαριστώ προσωπικά και ελπίζω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τα κοινά μας συμφέροντα και τα κοινά μας όνειρα. Γιατί πάντοτε, μαζί με τις ΗΠΑ πολεμήσαμε για τους ίδιους στόχους: για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα", τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Απευθυνόμενος στους νέους, οι οποίοι, μέσω προγράμματος του ΑΗΙ επισκέπτονται την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για έξοδο από την κρίση. "Είμαστε ένας λαός με μεγάλες αντοχές. Το γονίδιό μας είναι σκληρό. Τα βγάλαμε πέρα σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους από αυτές και τελικά βγήκαμε στην αντίπερα όχθη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Είμαι αισιόδοξος για αυτό, γιατί ο ελληνικός λαός έχει απεριόριστες ικανότητες και δυνατότητες. Το ζείτε κι εσείς από τους γονείς σας", σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Παπούλιας και ζήτησε από τους νέους Ελληνοαμερικανούς να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να βοηθούν την δεύτερη πατρίδα τους, διακρινόμενοι στην κοινωνία των ΗΠΑ "σαν καλοί επιστήμονες, σαν καλοί πολίτες και σαν εκπρόσωποι μιας μικρής χώρας, αλλά με μεγάλη ιστορία".

Ο Πρόεδρος του ΑΗΙ, Νίκος Λαρυγγάκης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την υποδοχή και τόνισε ότι "γυρνώντας στην Αμερική, θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, όπως μπορούμε, την Ελλάδα και για τα συμφέροντα της Αμερικής", τα οποία, όπως είπε, είναι κοινά. Ζήτησε δε λίγη βοήθεια και από την Ελλάδα "για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε".

"Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το πρόσωπο", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!